На заседание на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт ще

...
На заседание на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт ще
Коментари Харесай

Обсъждат проектонаредбата за прехвърлянето на парите за втора пенсия от частните фондове в НОИ

На съвещание на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт ще бъде разискван планът на нова разпоредба за прекачване на втората пенсия от частните фондове към Националния застрахователен институт.

Той е направен от Министерството на финансите. До това се стигна, откакто Върховният административен съд анулира остарялата разпоредба.Решението на съда е в действие от края на май и оттогава на процедура няма настоящи правила по какъв начин да става прехвърлянето на средствата.

До това решение се стигна след тъжба на пенсионно-осигурителни сдружения против наредбата за реда за избор за обезпечаване, внасяне и разпределение на наложителните осигурителни вноски, вноските за фонд " Гарантирани вземания на служащите и чиновниците " и за обмена на информация.В жалбата се споделяше, че противоречивия нормативен акт е признат при позволени изключително основни процесуални нарушавания.

Върховният съд анулира документа в досегашния му тип. Съгласно административно-процесуалния кодекс правните последствия, зародили от подзаконов нормативен акт, който е разгласен за незабележим или е анулиран се уреждат служебно от способния орган в период, който не е по-дълъг от три месеца от влизането в действие на правосъдното решение. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР