На заплахите от Руската федерация за определени „последствия“, които ще

...
На заплахите от Руската федерация за определени „последствия“, които ще
Коментари Харесай

Финландският външен министър: Заплахите на Русия няма да повлияят на решението за присъединяване към НАТО

На заканите от Руската федерация за избрани „ последици “, които ще произтекат от влизането на Финландия в НАТО, не би трябвало да се обръщат доста внимание. Това съобщи външният министър на Финландия Пеки Хаависто, написа Yle.

„ Не е вест, че Русия се опълчва на разширението на НАТО. Ние знаем за това. И не е вест, че в случай че НАТО се разшири, тогава Русия ще би трябвало да вземе поради това в своите отбранителни проекти. Тези сигнали от Русия би трябвало да бъдат взети под внимание, само че ние би трябвало да вземат самостоятелни решения в региона на защитата “, сподели Хаависто.

Според него заканите на съветските управляващи няма да повлияят на решението на Финландия да кандидатства за участие в НАТО, което се възнамерява да бъде признато до месец и половина, т.е. преди лятната почивка на Народното събрание.

Подкрепата за присъединение към НАТО внезапно набъбна във Финландия и Швеция след началото на войната в Украйна. И двете страни възнамеряват да аплайват за участие през юни, само че решението към момента не е взето и дебатът едвам стартира, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР