На Западния бряг израелски войски нахлуха в дома на високопоставен

...
На Западния бряг израелски войски нахлуха в дома на високопоставен
Коментари Харесай

Израел арестува заместник-лидер на “Хамас“

На Западния бряг израелски войски нахлуха в дома на почитан водач на " Хамас " и задържаха членове на фамилията му.
Прочетете още
Салех ал Арури е заместител на основния водач на " Хамас "  и един от създателите на военното крило на ислямистката формация. Базиран в Ливан, той е основна цел за Израел след офанзивите от 7 октомври, когато бойци на " Хамас " от Газа нахлуха в Южен Израел. Войници влязоха в дома на Арури в село Арура и арестуваха над 20 души, в това число един от братята му и девет от племенниците му, споделиха кметът Али ал Хасиб и очевидци пред Агенция Франс Прес. Още десетки бяха арестувани за разпит.

В изказване армията сподели, че нападението е проведено взаимно със службата за вътрешна сигурност Шин Бет и е довело до арестите на " десетки членове на Хамас ", измежду които родственици на Арури. То удостовери потреблението на къщата " за задържане и разпит на деятели ".

Израел упрекна Арури, който беше назначен за заместител на Хание през 2017 година, в организирането на няколко набези. Той прекара съвсем 20 години в израелски затвори и беше освободен през 2010 година при изискване, че отиде в заточение, съобщи Нова. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР