На зам.-председателката на Европейския парламент Ева Кайли и още трима

...
На зам.-председателката на Европейския парламент Ева Кайли и още трима
Коментари Харесай

На четирима от задържаните заради корупция в Европарламента са повдигнати обвинения

На зам.-председателката на Европейския парламент Ева Кайли и още трима души през днешния ден са повдигнати обвинявания и са арестувани под стража в Белгия в границите на следствието на корупция, обвързвана с Катар в институцията на Европейски Съюз, съобщи Франс прес като се базира на правосъден източник.
Още по темата
Федералната прокуратура не разгласи имената на упрекнатите. Беше обявено единствено, че четирима от шестимата арестувани през последните 48 часа са в прелиминарен арест.

Четирима души бяха задържани, откакто арбитър следовател в Брюксел им повдигна обвинявания за " принадлежност към незаконна организация, пране на пари и корупция ", заяви федералната прокуратура. Други двама са били освободени от съдията.

Според непосредствен до следствието правосъден източник, поискал анонимност, гъркинята Ева Кайли е измежду лицата в прелиминарен арест. Тя не е могла да се възползва от парламентарния си имунитет, защото в петък е била хваната при осъществяване на закононарушение, изясни същият източник.

Източникът удостовери медийни информации, съгласно които в дома на Кайли при обиска на белгийската полиция в петък вечерта са открити " торби с банкноти ".

Белгийската федерална прокуратура разгласи също, че нощес е бил осъществен обиск в дома на различен евродепутат.

Държавното обвиняване подозира, че са били давани огромни суми пари и скъпи дарове на трети лица, които имат политически и/или стратегически постове, позволяващи им да въздействат на решенията в Европейския парламент, се споделя в формалното известие на прокуратурата.

Снощи председателката на Европарламента Роберта Мецола взе решение за първа глоба против Ева Кайли. Гръцката зам.-председателка на Европарламента беше краткотрайно лишена от компетенции и няма да съставлява председателката Мецола в района на Близкия изток.

Леви евродепутати желаеха оставката на Кайли, която в петък вечерта беше изключена от Общогръцкото социалистическо придвижване (ПАСОК).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР