На задържания украински бизнес магнат Игор Коломойски, който вече е

...
На задържания украински бизнес магнат Игор Коломойски, който вече е
Коментари Харесай

Нови обвинения срещу задържания украински магнат Игор Коломойски

На арестувания украински бизнес магнат Игор Коломойски, който към този момент е упрекнат в машинация , бе връчено съобщение за трета група обвинявания , заяви през вчерашния ден върховен украински чиновник, представен от Ройтерс.

Серхий Лешченко, някогашен проверяващ публицист и народен представител, който в този момент е консултант в канцеларията на президента Володимир Зеленски, съобщи в " Телеграм ", че Коломойски е бил известен за обвиняванията в ареста.

Лешченко сподели, че новите обвинявания са резултат от следствие на Бюрото за икономическа сигурност на Украйна. Те включват подправяне на документи, нелегално придобиване на благосъстоятелност от проведена група и придобиване на благосъстоятелност при съмнителни условия. Бюрото за икономическа сигурност за момента не е коментарало въпроса.

Според проверяващите Коломойски стои зад проект за кражба на средства от " ПриватБанк ", някогашна негова благосъстоятелност, като основава усещане, че подава средства в централния офис на банката.

Той съобщи, че се допуска, че Коломойски е фалшифицирал депозити от близо 24 милиона $. " ПриватБанк " беше национализирана през 2016 година като част от прочистването на банковата система.

Коломойски, един от най-богатите хора в Украйна, отхвърля да е направил престъпление. Този месец за първи път му беше връчено съобщение, че е обвинен в машинация и пране на пари и беше подредено да бъде арестуван под стража до края на октомври. Беше му препоръчана опцията да заплати гаранция, само че неговият юрист съобщи, че клиентът му ще апелира и няма да внесе гаранция.

Преди дни Националното бюро за битка с корупцията на Украйна (НАБУ) разпознава Коломойски като един от шестима души, обвинени в присвояването на 9,2 милиарда гривни (250 млн. долара) от " ПриватБанк ".

Новите обвинявания се огласяват в миг, когато президентът Зеленски се пробва да изкорени корупцията и да ограничи въздействието на бизнес магнати, с цел да направи по-убедителна кандидатурата на Украйна за присъединение към Европейския съюз.

Коломойски е измежду магнатите, натрупали положението си след разпадането на Съветския съюз и придобили политическа власт при нежната народна власт в Украйна. Той е подложен на наказания от страна на Съединени американски щати, само че беше покровител на Зеленски и поддържа избирането му през 2019 година, напомня Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР