На за достъп до електронни административни услуги на Министерство на

...
На за достъп до електронни административни услуги на Министерство на
Коментари Харесай

Еднократна финансова подкрепа за отопление може да се заяви на Портала за електронни услуги на МЕУ

На за достъп до електронни административни услуги на Министерство на електронното ръководство е оповестена нова услуга на Агенция за обществено подкрепяне, за разпределяне на еднократна финансова поддръжка за отопление за компенсиране на увеличените цени на енергоизточниците през отоплителен сезон 2022/2023. Услугата е безвъзмездна и информация за нея е налична за консуматори на адрес.

Право на спомагателната финансова поддръжка за отопление имат: лица и фамилии, които не са подавали заявление-декларация за разпределяне на целева помощ за отопление в интервала от 01.07.2022 година до 31.10.2022 година, както и такива, които към този момент са подавали документи и са получили отвод, защото средномесечният им приход е надвишил границата за достъп със сума под или равна на 40 лева или защото отводът се дължи на непълна шестмесечна регистрация в дирекциите „ Бюро по труда “ и в случай, че към 01.11.2022 година не престават да са регистрирани. Не е нужно получилите отвод за целева помощ за отопление лица да подават ново заявление. Еднократната финансова поддръжка ще им бъде предоставена служебно.

Заявления-декларации ще се одобряват от 1 до 14 ноември 2022 година в това число в дирекциите „ Социално подкрепяне “ (ДСП) по сегашен адрес.

За да се съобщи електронно услугата е належащо да притежавате профил в, поддържана от МЕУ. Финансовата поддръжка за отопление ще бъде изплатена еднократно през декември 2022 година На Портала за достъп до електронни административни услуги са посочени нужните документи, които се подават дружно със заявката и срокът за даване на услугата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР