На японското летище Ханеда е както всеки друг обикновен ден

...
На японското летище Ханеда е както всеки друг обикновен ден
Коментари Харесай

Странната история на мъжа от измислената държава Тауред 

На японското летище Ханеда е както всеки различен елементарен ден – регулиране на документи, пасажери бързайки за своите полети, идващи туристи от всеки завършек на света. Тази нормалност е прекратена за малко с появяването на мъж, облечен в костюм. Видът му е професионален и изчистен, само че когато дава паспортът си на проверяващите стартира същинската тайнственост.

 Tokyo Airport (1)

Летището през 1955

Според историята случката се развива през юли 1954 година на упоменатото Токийско летище. Мистериозният мъж, изглеждащ леко обезпокоен, подава документите си за идентичност. За изненада на проверяващите, неговият паспорт не изглеждал като никой различен който са виждали – виолетов на цвят и с емблема на цвете. Посоченото местоживеене било страна на име Тауред. Името не звучало познато и от начало чиновниците на летището помислили, че просто не са имали гости от съответната страна и почнали да я търсят на картата. Когато търсенето им не демонстрира резултати се обръщат към мъжът с въпроси за достоверността на документа. Обвинен във подправяне на персоналните си данни, мъжът почвал да става по – раздразним с всеки заложен въпрос и твърдял, че Тауред е същинско място. Още по – необичайно е изказванието му, че към този момент няколко пъти е минавал през летището с този паспорт и не е имал никакви проблеми. Освен странното име на страната документът изглеждал безупречен с всички нужни печата. В опит да потвърди невинността си мъжът посочил местоположението на Тауред на картата. Мястото, което показал било сред Франция и Испания. Вместо да види своята страна, обърканият мъж прочел името на княжество Андора и твърдял, че Тауред има хилядна история и е невероятно да не е на картата. Мистерията се задълбочавала с всяка информация, която мъжът давал. Той посочил, че държи в портмонето си пари от няколко разнообразни валути. Това доказвало, че е съумял да пътува с документите си до други страни. За да почисти името си, мъжът загатнал компанията, за която работи. Реално тя съществувала в Токио, само че по неговите думи не и в родната му страна. Споменал и хотел, в който ще отседне, когато се настани в Токио, само че по думите на шефовете на хотела съответният човек не е направил резервация. Било решено мъжът да бъде настанен в непосредствен хотел за нощта и да се държи под строго наблюдаване, до момента в който управляващите прегледат проблема му. На другата заран при влизане в жилището му, управляващите разкрили, че мистериозният мъж бил липсващ безследно. 

Тази история звучи доста мистериозна и злокобна. Според някои, това потвърждава теорията за пътуването през разнообразни измерения и “мистериозният мъж ” инцидентно е попаднал в нашето измерение по неточност, което изяснява неговото необичайно държание. 

Смята се, че тази история е въодушевена от мъж на име Джон Алан Къчар Зегрус. Според същинският случай през 1959 година той се настанил в Япония с жена си и след три месеца престой там той бил хванат и разпитан от полицията за имитация на персоналните си данни. Той твърдял, че роден в Съединените щати, по-късно се местил в страни като Англия, Чехословакия и Германия. Бил пристигнал в Япония по секретна задача да набира японски доброволци за войската на Обединената арабска република. Когато управляващите удостоверили, че нещата, които споделя са неверни депортирали него и жена му от страната.

С помощта на публикации и вестници от разнообразни медии се има вяра, че историята е променяна до степен, в която казусът се трансформира в градска легенда, която се харесва на японски младежи. Така историята се популяризира в преобразеният си тип в уеб сайтове и блогове, отдадени на свръхестественото. Така историята на депортирания мъж с подправени документи се трансформира в човек, телепортирал се от друго измерение.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР