На ябълковия оцет се приписват куп полезни качества. Ползите от

На ябълковия оцет се приписват куп полезни качества. Ползите от ...

Всички, които прекаляват с оцета, трябва да прочетат това

На ябълковия оцет се приписват куп полезни качества. Ползите от него са безспорни, но единствено при умерена консумация. Ако решите да го добавите към вашата диета в по-голямо количество, трябва да сте запознати със сериозните странични ефекти, до които може да доведе това - от ерозия на зъбния емайл до постоянно повръщане.

Качественият ябълков оцет изобилства от пробиотици и ензими.

Белият оцет – незаменим помощник в почистването Белият оцет – незаменим помощник в почистването
Сред старите трикове за почистване през целия живот винаги се е говорило за използването на бял оцет като ефективен продукт за дезинфек...

В процеса на ферментация количеството на захарта и калориите в него намалява. Но страничните ефекти от консумацията му до голяма степен са причинени от неговата висока киселинност. 

При продължителна употреба на ябълковия оцет в неразреден вид първият негативен ефект се забелязва върху зъбния емайл.

За съжаление щетите са необратими. Ерозията на зъбния емайл се развива бързо.

Директната или прекомерната консумация на оцет може да увреди хранопровода. За да предотвратите подобен страничен ефект, разредете оцета предварително с вода. Добавете супена лъжица от него в чаша топла вода. По този начин ще редуцирате количеството киселина, което попада върху зъбите и гърлото ви.

Назоваха най-ефективните и необичайни начини за използване на оцета Назоваха най-ефективните и необичайни начини за използване на оцета
Експертите посочиха най-ефективните и необичайни начини за използване на обикновения оцет. Вместо да използвате обикновен препарат за ...

Ябълковият оцет също така може да понижи нивата на калий в организма, а това води до храносмилателни смущения и проблеми с кръвното налягане.

Освен това ябълковият оцет може да взаимодейства с някои често срещани лекарства, включително инсулин и диуретици. Необходимо е да се консултирате с лекар, преди да започнете да го използвате за директна консумация, а също така и при наличието на специфично заболяване.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com