На второ класиране баловете в София паднаха малкоИма свободни места

...
На второ класиране баловете в София паднаха малкоИма свободни места
Коментари Харесай

Близо 1000 ученици под чертата за гимназиите

На второ класиране баловете в София паднаха малко
Има свободни места и в елитните

Некласирани в гимназиите в София след втори стадий са останали 968 възпитаници, макар че сега има 1404 свободни места в столичните учебни заведения. Това демонстрираха резултатите след второ класиране за гимназиите.

Баловете за банкет са паднали малко - с 1-4 точки, като даже и най-желаните учебни заведения в София към момента има свободни места, само че са единични. Така Софийската математическа гимназия остава учебното заведение с най-голям бал - 482. Няма разместваме и при идващите най-желани школа - на второ място е ТУЕС, следват 91. немска, 164. испанска, 73. учебно заведение, Втора британска, Първа британска и 51. учебно заведение. 9. френска гимназия обаче се е придвижва на девето място. НПМГ изпаднала от топ 10, където влиза 22. учебно заведение.

На втори стадий са съумели да се класират 5010 възпитаници. Те наложително би трябвало да се запишат сред 20 и 24 юли, в противоположен случай губят мястото си. За некласираните въобще - остава трето и четвърто класиране. Свободните места за идващото трето ще бъдат оповестени на 25 юли, а то ще излезе на 31 юли.

От РУО - София-град припомнят, че за трето и четвърто класиране желанията се редят още веднъж на база останалите свободни места, а мястото след второ класиране не се резервира, в случай че ученикът реши да взе участие в идващите стадии. От РУО приканиха родителите да наблюдават датите и графиците на уеб страницата им и наложително да запишат децата си до 24 юли.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР