На втория ден от Националния фолклорен събор „Леденика“, организиран от

...
На втория ден от Националния фолклорен събор „Леденика“, организиран от
Коментари Харесай

Стефан Красимиров подкрепи фолклорния състав от Тараклия на събора на Леденика /снимки/

На втория ден от Националния фолклорен събор „ Леденика “, проведен от Община Враца, регионалният шеф Стефан Красимиров приветства изпълнителите от фолклорния отбор за български национални песни и танци „ Родолюбие” - гр. Тараклия, Република Молдова.
В своя приповдигащ духа концерт те показаха истински танцови шедьоври като "Тракийски танц”, "Ръченица”, "Шопски танц”, както и български национални песни, пренесени през вековете от бесарабските българи.
Ансамбъл „ Родолюбие ” - Тараклия, е страж и пропагандатор на българските обичаи и традиции в Молдова. Той е основан през 1986 година и се явява една съкровищница, съхранила българската просвета, обичаи и нематериалност измежду българите отвън рамките на нашата татковина, намерили заслон в Бесарабия. В ансамбъла работят доста младежи, които са свързали живота си с българското фолклорно изкуство. Повечето от тях са приключили Музикалния лицей „ Щефан Няга” в Твърдица.
Да поддържат прелестното осъществяване на фолклорния състав на събора бяха пристигнали кметът на Твърдица, регион Тараклия, Георги Попов, шефът на Историческия музей, художественият началник на ансамбъла Нина Автутова и ръководителят на танцовия състав - Олеся Тодорова.
Очарован от прелестните осъществявания, регионалният шеф на Враца се ангажира да окаже подпомагане за присъединяване на фолклорните реализатори от Тараклия в Националния събор на националното творчество „ Копривщица – 2022 “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР