На всяка звезда като Юсен Болт или Майкъл Фелпс се

...
На всяка звезда като Юсен Болт или Майкъл Фелпс се
Коментари Харесай

8 тайни на олимпийските атлети, за които вероятно не подозирате

На всяка звезда като Юсен Болт или Майкъл Фелпс се падат хидяли мъже и дами, които работят също толкоз старателно, само че не получават и парченце от вниманието, парите и славата на огромните спортисти. Участието на Олимпийските игри не е елементарно занятие и зад кулисите се случват някои много забавни неща. Малко преди старта на Игрите в Рио де Жанейро, Mental Floss ни разкрива някои малко познати детайлности към света на олимпийците.

Подготовката коства цяло положение

Тренировка, оробудване, път и подготовка - всичко това може да изпразни всяка банкова сметка. Състезателят по бобслей Кайл Трес преценя, че присъединяване му в Зимните олимпийски игри в Сочи му е коствало най-малко 100 000 $. А представете си какъв брой по-скъпо е за по-известните спортове.

Семействата на спортистите продават част от билетите си

Обикновено състезателите получават билети за събитията, в които вземат участие, само че неведнъж вместо да ги употребяват, фамилиите им ги продават или разменят за други, по-интересни съревнования.

Класирането за игрите може да е по-трудно от самата Олимпиада

" Когато участваш в по-малък шампионат, напрежението е голямо, тъй като знаеш, че просто не можеш да си позволиш да загубиш ", признава бронзовият медалист по джудо от 2012 година Марти Малой.

Те постоянно пируват в " Макдоналдс "

Като дълготраен Олимпийски спонсор, " Макдоналдс " има правото да участва в олимпийското село, където спортистите постоянно ядат в заведението. Юсаин Болт да вземем за пример е изял на 1000 порции " Chicken McNugget " в продължение на 10 дни по време на Олимпиадата в Пекин.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР