На всички полигони на руските въоръжени сили военнослужещите преминават интензивна

...
На всички полигони на руските въоръжени сили военнослужещите преминават интензивна
Коментари Харесай

Кога трябва да се очаква генерал Суровикин пред портите на Киев?

На всички полигони на съветските въоръжени сили военнослужещите минават интензивна бойна подготовка, вземайки поради новият военен опит

В почналия зимен образователен интервал на 2023 образователна година главните старания в съветските войски са ориентирани към подготовката на органите за военно командване и ръководство на всички равнища и бойното доближаване на мотострелковите и танковите подразделения, подразделенията на ракетните войски и артилерията, противовъздушна защита, войските за радиационна, химическа и биологична отбрана, както и инженерните войски. Отчитайки бойния опит, насъбран при провеждането на специфичната военна интервенция, необикновен акцент се слага върху самостоятелната подготовка на офицери, военнослужещи по контракт и резервисти, извикани при частична готовност.

Най-важната задача в този момент е привеждането в военен строй на призованите през есента военнослужещи. Военната просвета направи огромна крачка напред и няма смисъл да се „ опресняват “ уменията и качествата, добити по-рано във военната работа - постоянно е належащо да се образоват „ стари-нови “ бойци отначало. Поради това в Източния боен окръг (ВВО) всички действия от курса за бойна подготовка на запаси са планувани и се организират в границите на специфична военна интервенция.

На Успеновския полигон на Военновъздушни сили на Сахалин призованите от запаса военнослужещи минават интензивна подготовка по ръководство на разнообразни типове безпилотни летателни апарати. Опитни инструктори ич оказват помощ да научат основите на ръководството на дронове.

Програмата за образование на оператори на БЛА включва теоретични и на практика занятия. При тях призованите от запаса военнослужещи получават съществени познания и умения, нужни на операторите на безпилотни летателни апарати за осъществяване на бойни задания, съобразени с особеностите на терена в регионите на специфичната военна интервенция.

За разузнаване на територията операторите употребяват модерни системи за БЛА, които са оборудвани с инфрачервени датчици и камери за видеозапис. Това ви разрешава да откривате маскирани противников позиции даже на мрачно. Също по този начин военнослужещи от екипажи на безпилотни самолети се образоват на процедура да пускат гранати от квадрокоптер в спонтанен люк на бойна машина или окоп на конвенционален зложелател.

Под управлението на офицери с опит в действителни бойни дейности в Украйна в този момент на полигона в Калининградска област се организират нощни стрелби от въоръжението на бойни машини на пехотата БМП-2.

Мотострелковите елементи на армейския корпус на Балтийския флот (БФ), състоящи се от мобилизирани военнослужещи, стрелят на дистанции от 400 до 1200 метра по цели, симулиращи жива мощ и лекобронирана техника на съперника. Целите в тъмното се осветяват със специфични запалителни смеси. Максимално близки до действителните бойни условия за осъществяване на ученията, бойците изискват нараснала централизация и внимание, мощни умения за потребление на техниката, както и единодушие на екипажите.

На полигона на танковата групировка от общовойсковата войска на Източния боен окръг, дислоцирана в Република Бурятия, военнослужещите, призовани като част от частичната готовност, се образоват да инсталират минни полета. Войниците и сержантите учат главните типове и видове минно-взривни устройства, реда за тяхното безвредно монтиране и маскиране.

Редът и особеностите на инсталиране на напрегнати мини в разнообразни теренни условия също се практикуват на образованието. По време на образованието военнослужещите правят инженерна подготовка на бойни позиции и тяхното прикриване.

Артилерийските подразделения на Западния боен окръг (ЗВО), окомплектовани от мобилизирани военнослужещи, приключиха стадия на бойната подготовка с пробни стрелби. Екипажите на самоходни гаубици " Мста-С " получиха задачата да унищожат силите и средствата на привиден съперник, който мина в нахлуване. Бойните стрелби бяха осъществени по пълноразмерни цели, имитиращи жива мощ и бойна техника на „ врага “.

Призованите от запаса военнослужещи извършиха над 10 огневи задания по единични и групови цели. За поправяне на пожара, както и за оценка на изменящата се конюнктура са употребявани безпилотни летателни апарати. С помощта на БПЛА наблюдаващите предаваха точните координати на задачите на командния пункт на артилерийския дивизион. Всички предоставени задания бяха изпълнени сполучливо: " врагът " не мина.

Пряка тирада

„ От 300 000 мобилизирани – наши бойци, наши мъже, бранители на Отечеството – 150 000 са в зоната на осъществяване на интервенции. Тоест, половината са във войските, в групипорвките. От тези 150 000 в групата единствено половината, 77 000, са непосредствено в бойни елементи ", съобщи съветският президент.

" Останалите са на втора, трета линия, изпълняващи функционалностите на войските за териториална защита или минават спомагателна подготовка в зоната на интервенцията. Други 150 хиляди, т.е. половината от всички мобилизирани жители, въобще не са в групата: те към момента са на полигоните и в образователните центрове на Министерството на защитата, където получават спомагателна подготовка ", сподели още той.

" Ако мога по този начин да го кажа и да го нарека, това е по този начин нареченият военен запас. При тези условия да се приказва за някакви спомагателни мобилизационни ограничения просто няма смисъл и през днешния ден за страната и Министерството на защитата от това няма никаква потребност. ”

Руският президент Владимир Путин. Из изявление на съвещание на Съвета за развиване на гражданското общество и правата на индивида (СПРЧ). Москва, 7 декември 2022 година

Във всички точки на бойно потребление

Призованите при частичната готовност ще постъпят в редиците на съветската войска, само че главните бойни задания в Донбас и Украйна ще би трябвало да се извършват от редови военнослужещи. Продължава и обективно ще продължи и отсега нататък ротацията на частите от предната линия към тиловите региони и в противоположна посока. Затова всеки би трябвало да е подготвен за борба.

Армията се учи да побеждава. В тежки зимни условия подготовката на персоналния състав от Сухопътните войски се организира както денем, по този начин и през нощта. На стрелбища, ръководители на бойни машини на пехотата и танкове, автодроми и танкодроми, не престават на практика занятия.

По време на шофиране личният състав се научава да ръководи общоприети леки и верижни транспортни средства. Войниците извършват учения с автомати и картечници " Калашников ", ръчни и тежки гранатомети. Особено внимание се отделя на образованието на експерти, които през днешния ден са най-търсени в челните редици.

С военнослужещи от снайперисткото поделение на Централното военно окръжие (ЦВО) се организира образование по съоръжение и дегизировка на огневи позиции, както и по поразяване на макет на съперника.

Според проекта на тактико-специалното обучение, което се организира на боен полигон в Челябинска област, снайперистите трябваше прикрито да стигнат до точката на бойно потребление, да основат съществени и подправени огневи позиции, да се маскират и да бъдат в засада, без да издават местоположението си. След това, след разкриване на привиден зложелател, двойки снайперисти започнаха да унищожават цели.

За пукотевица са употребявани снайперистки пушки Драгунов (СВД), както и съвременно оптично съоръжение и термовизионни устройства, които разрешават на снайпериста да дефинира местоположението и придвижването на съперника при понижена видимост.

Стрелбата се извършваше на дистанции от 300 до 1200 м, до момента в който тренировките се организираха в разнообразни часове на деня, в това число по време на дъжд и снеговалеж, когато видимостта е доста понижена. Освен това, с цел да се сътвори обстановка, допустимо най-близка до действителната, бяха употребявани имитационни принадлежности: пукотевица от огнестрелно оръжие, избухливи опаковки, светлинен звук и димни бомби.

В обособен инженерен полк на Южния боен окръг (ЮВО), дислоциран във Волгоградска област, тече усилена подготовка на екипи за разминиране. В практическото образование сапьорите отработват откриването и унищожаването на муниции, сложени от врага. Търсенето, обезвреждането и ликвидирането на взривоопасни предмети се прави от военнослужещи на особено оборудвани образователни места благодарение на модерни инженерни средства.

Военнослужещите от танковите елементи на 58-ма общовойскова войска на Южния боен окръг в Северна Осетия започнаха образователната година с занятия на съвременен мобилен сложен тренажор за екипажи на танк Т-90А.

Характеристика на симулатора MKT-188A е ергономичното разположение на местата за образование, което разрешава както настрана образование на механици-водачи, стрелци и командири на транспортни средства, по този начин и тяхното взаимно образование.

Освен това е допустимо да се комбинират тези симулатори в едно виртуално пространство и да се организира бойна съгласуваност на екипажите на бойни машини като част от единици.

Обучението на екипажа се прави без консумиране на муниции, моторни запаси и ГСМ. Софтуерът на симулатора MKT-188A ви разрешава да създадете тактическа среда с всякаква трудност. Той образува виртуално бойно пространство, в което се симулира въоръжена борба, като се вземат поради времето на годината и деня, метеорологичните условия, географските и климатичните характерности на региона на образование.

Комплексът може да симулира по едно и също време до 15 разнообразни цели (танкове, бойни машини на пехотата, самоходни артилерийски установки) на разстояние от 100 до 4000 м, движещи се със скорост до 60 км/ч.

Обширна география

На военния полигон Сахалин военнослужещите от Троицкое от Източния боен окръг в този момент се учат да отразяват офанзива на диверсионно-разузнавателни групи (ДРГ) на привиден съперник.

Мотострелците отработват умения за напредване на бойни групи за битка с тероризма през гориста околност в условия на дълбока снежна завивка и ниски температури. Освен това на процедура се усъвършенства организацията на дейностите от засада.

Бойната подготовка включва проучването на всички типове дейности в актуалните въоръжени спорове. Например на особено готови площадки военнослужещите се образоват на бойни дейности в градска среда.

При защита разнообразни детайли на здания се употребяват за подслон; по време на атакуващи дейности бойците се научават да щурмуват здания по разнообразни способи, стреляйки като част от бойни двойки от позиции „ лежащ “, „ изравен “ и „ коленичил “.

В същите дни на западните граници на Съюзната страна на Русия и Беларус частите на Западния боен окръг, влизащи в състава на Обединената районна формация войски, не престават курса на усилена бойна подготовка. На полигоните на въоръжените сили на Република Беларус неотдавна съветски военнослужещи организираха ротни тактически учения.

Също по този начин нашите бойци, дружно с белоруските си сътрудници, стрелят от всички типове стрелкови оръжия, усъвършенстват шофьорските си умения, минават курсове с психически трудности, учат тактическа медицина и други дисциплини. Всички ограничения по бойна подготовка са ориентирани към бойното координиране на частите на армиите на двете съюзнически страни пред общата опасност.

Прочетено в Newsweek (САЩ):

„ Февруари 2023 година може да откри военачалник Суровикин пред вратите на Киев. Сега Русия е сложила стопанската система си на военна основа, извикала е запаси и събра стотици хиляди бойци, в това число наборници и доброволци ".

" Тази войска е оборудвана с най-модерното съветско оръжие и, обратно на доста западни отчети, надалеч не е деморализирана. От друга страна, Украйна към този момент е изчерпала своите арсенали и е изцяло подвластна от военната поддръжка на Запада, с цел да продължи военните дейности. Както военачалник Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете, означи предходната седмица, " Украйна направи всичко, което можа ".

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР