На всички пациенти първо им беше обяснено, че ще имат

...
На всички пациенти първо им беше обяснено, че ще имат
Коментари Харесай

Имунизация при личните лекари: Поставени ли са вече взетите от медиците ваксини?

На всички пациенти първо им беше обяснено, че ще имат право на избор, когато това нещо е декларирано, за какво по-късно упрекваме хората, че са имали желания с кой препарат да се ваксинират. Съвсем неотдавна здравният министър съобщи, че хората, които към този момент имат сложена ваксина на „ АстраЗенека “, ще имат право на избор дали да си слагат втора, или не, изясни доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор член на Управителния съвет на Български лекарски съюз.

„ Има отлив на пациенти, тъй като се разяснява дали има допустима връзка сред тромбогенеза и препаратът за имунизация, за известно време се спря слагането ѝ “, добави тя.

Д-р Николова изясни, че има към 40 пациенти, които са под 60-годишна възраст с сложена първа доза на „ АстраЗенека “ и в този момент ще би трябвало с всеки един от тях самостоятелно да вземат решение какво да вършат.

Специалистът добави, че персоналните лекари са останали в страни от имунизационния развой и то не тъй като не желаят, не могат и не знаят по какъв начин, а тъй като не получават ваксини.

„ Когато застанем на опашката с хладилните чанти, с цел да можем да получим нужните количества ваксини, има сътрудници от „ зелените коридори “ и огромните лечебни заведения, които взимат големи количества РНК ваксина и тя не стига до персоналните лекари и нашите пациенти “, сподели тя.

Според общопрактикуващия доктор казусът не е кой ще сложи имунизацията, а по какъв начин тя да бъде сложена на хора над 65-годишна възраст, с хронични болести и в по-утежнено положение, които нямат опция да се редят на опашки.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР