На всички ни се е случвало - отваряме хладилника и

...
На всички ни се е случвало - отваряме хладилника и
Коментари Харесай

Как да запазим любимите продукти по-дълго време

На всички ни се е случвало - отваряме хладилника и взимаме артикул, за който сме уверени, че би трябвало да е свеж, а той към този момент се е скапал. Има някои хитринки обаче, с които елементарно можем да удължим живота на продуктите и по този начин да хвърляме по-малко храна. Вижте някои от тях в канала във vbox7:

Зеле

Най-голямата неточност, която можем да създадем, е да сложим зелето в найлонов плик в хладилника. За да запазите зелето прясно и хрупкаво, най-добре го сложете във ваничката на хладилника.
               

A post shared by (@naomi.1424) on Apr 23, 2020 at 8:47pm PDT

Марули и спанак

Мийте и марулите, и спанака, преди да ги сложите в хладилника. Приберете ги леко влажни и увити в хартия или памучна забрадка. Ако нямате опция да ги сложите в стъклената ваничка, ги сложете в плик.
               

A post shared by (@floricane_) on May 8, 2020 at 12:49am PDT

Сирена

Найлонът е зложелател на всяко сирене. Най-добре увийте сиренето в хартия за печене и чак тогава в фолио или различен найлон. Така няма да се скапе толкоз бързо.
               

A post shared by (@axelcremier) on May 8, 2020 at 12:37am PDT

Гъби

Ако купувате гъбите в пластмасова тарелка, незабавно ги извадете, откакто се приберете. Измийте ги добре и ги подсушете. След това може да ги съхранявате сполучливо в книжен плик.
               

A post shared by @ on May 8, 2020 at 12:46am PDT

Цитруси

За да ги запазите свежи над месец, хладилникът е вярното място за тях. Сложете ги в найлонов плик, само че не го затваряйте изцяло, необходим им е въздух.
               

A post shared by (@moonart78) on May 8, 2020 at 12:34am PDT
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР