На всички ни се е случвало когато сме под стрес

...
На всички ни се е случвало когато сме под стрес
Коментари Харесай

Грешката, която прави стреса още по-опасен

На всички ни се е случвало когато сме под стрес да прегрешим с някоя вредна храна, която по принцип избягваме да консумираме. Дали ще изядем пакет чипс, цялостен шоколад или меню от ресторант за бързо хранене, евентуално даже и не се замисляме, че този избор може да се дължи на прочувственото ни положение.
 Хроничният стрес и нездравословните храни - какви промени се случват в мозъка
Как стресът трансформира метода, по който възприемаме храната

Защо ядем без насита

И както евентуално се досещаме, с него не си вършим услуга - даже в противен случай. Според ново на учени от Университета в Бирмингам, консумацията на храни с високо наличие на мазнини по време на интервали с високи равнища на стрес може да повлияе отрицателно на възобновяване на организма от него.

Този вид храни водят най-много до нарушавания в кръвообращението и притока на О2 към мозъка. А когато сме под стрес, в тялото ни се случват куп промени - кръвното и пулсът се покачват, кръвоносните съдове се разширяват и повече кръв отива към мозъка. Еластичността на кръвоносните съдове обаче понижава, а тя е от значително значение за вярното действие на сърдечно-съдовата система.
 Снимка 646103

А в случай че към напрежението прибавим и потреблението на нездравословни храни, то тогава еластичността понижава с спомагателни 1.74%. Това може да ни звучи нищожно, само че учените изясняват, че спад единствено с един процент води до 13% нарастване на риска от сърдечно-съдови болести. Това е огромна удивителна най-много за тези хора, които имат предпоставки за развиването им.

Освен това увреждането на съдовата функционалност се следи за по-дълго, когато стресът е в комплект с нездравословно хранене. Друг отрицателен резултат е спад в настроението както по време на стресовия интервал, по този начин и след него. Наблюдава се и утежняване на когнитивните функционалности и показване на значими събития като изявление за работа да вземем за пример. Затова е значимо преди тях да не се изкушаваме с някой кроасан да вземем за пример, предава Daily Mail.
 Снимка 646101

Изследването ни дава и няколко рекомендации, с които да понижим негативите от напрежението. Най-доброто, което можем да създадем за себе си и за здравето си, е кардинално да заобикаляме храните с високо наличие на мазнини. Но е от значително значение да вършим този умишлен избор и когато се усещаме уплашени.
 Стрес, алкохол, хранене, спортуване и кои са потребните привички за по-дълъг живот
Как да живеем по-дълго

Полезни привички за цялостен живот

Ако заложим на по-здравословни храни и в частност тези, богати на полифеноли (като горски плодове, ябълки, грозде и други плодове и зеленчуци), можем да подпомогнем правилното функциониране на сърдечно-съдовата система и да минимизираме негативното влияние на напрежението - наш неминуем сателит в всекидневието.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР