На всички ни е ясно, че стресът на работа се

...
На всички ни е ясно, че стресът на работа се
Коментари Харесай

Какво става с тялото ни, когато мразим работата си

На всички ни е ясно, че стресът на работа се отразява на здравето. Когато обаче става дума за непрекъсната злоба към работното място, изключително когато е комбинирана с неприятни връзки с началник или сътрудници, следствията за тялото са значими.

Според професора от Станфорд и създател на книгата Dying for a Paycheck ( " Да умреш за заплатата си " ) - Джефри Пфефър, от последици, свързани с работата им, в Съединени американски щати всяка година умират към 120 хиляди индивида.
 Снимка 381217

Проблеми със съня

Това е първият признак, който се характеризира с компликация да заспим или пък със среднощни събуждания. Когато станат хронични, е време да вземем някакви ограничения.

Главоболие

Когато виждаме работното си място като рискова зона, тялото стяга мускулите си, с цел да се защищити. Следват болки в гърба, раменете и врата, които пък водят до мигрена и главоболие.
 Снимка 406865

Напрежение в тялото

Подобно на горното, стегнатите мускули демонстрират, че се усещаме застрашени. Ако стоим на бюрото си изгърбени и със стисната челюст, нещо ни подсказва, че не се усещаме удобно на работното място.

Спаднал имунитет и проблеми със стомаха

Стресът се отразява на защитните сили на организма - това го знае всеки. Затова няма нищо чудно в по-честото ни разболяване, когато работим в токсична среда. Нервите пък се отразяват на работата на метаболизма и на стомаха.

Изчезнало предпочитание за секс

За някои хора сексът е метод да се отърсят от напрежението. За други обаче сексът се оказва още едно в допълнение натоварване. Хората, които имат проблеми на работното място, настояват, че просто не им остава време за секс.
 Снимка 406867

Ако се разпознаваме в множеството от горните признаци, Пфефър има няколко съвета за нас. Най-простото е да вършим по-чести почивки и да забравяме за работата през уикендите. Освен това да се опитаме да променим отношението си към офиса и да го забележим в друга вероятност. Ако и това не помогне, решението е предупреждение за овакантяване. В последна сметка здравето е най-важно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР