На всички избори сме свидетели на ударно асфалтиране на улици.

...
На всички избори сме свидетели на ударно асфалтиране на улици.
Коментари Харесай

Жесток корупционен скандал в Добрич

На всички избори сме очевидци на стремително асфалтиране на улици. Този път в Добрич обаче това се прави даже без обезпечено финансиране и единствено в ромските махали.

В кварталите „ Иглика “ и „ Изгрев “, където живее най-вече ромското население от града в последните седмици от изборната акцията стремително се подравняват и асфалтират улици.

Какво обаче прави усещане? Ремонтират се улиците „ Опълченска “, „ Чайка “, „ Божур “, „ Баба Парашкева “, „ Аврора “, „ Надежда “, „ Черно море “, „ Черно море “, „ Гривица “, „ Теменуга “ и „ Агликина поляна “.

Единствената улица от изброените, за която е ясно от къде идва финансирането е ул. „ Теменуга “, която е включена в план „ Реконструкция и благоустрояване на градската среда в Добрич “ и трябваше да завърши 10-15 август.

При инспекция на финансовата стратегия на Община Добрич за 2019, утвърдена с решение № 45 – 5, отразено в протокол № 45 от съвещание на Общински съвет град Добрич, извършено на 29 януари 2019 година се открива, че няма планувани поправки на тези улици.

Не излиза наяве по какъв начин се строи. Има ли строителна документи и капиталови планове, позволение за градеж?

Осигурен ли е строителен контрол за тези обекти? Защо на никое място на тях не се вижда наложителната осведомителна табела по Закона за устройство на територията? Не работи ли някой еднолично и не се ли разпорежда с общинския бюджет без решение на общинския съвет?
Има и други парадокси.

С решение № 51 – 5 от 30 юли 2019 година общински съвет гласоподава средствата в размер на 1 357 660 лв., които да бъдат употребявани за рехабилитация и ремонт на следните улици: ул. „ Свещеник Павел Атанасов “ ул. „ № 12 “ ул. „ Хан Тервел “ ул. „ Армейска “.

Улиците са ситуирани в западна промишлена зона, в чиито регион са ситуирани индустриални мощности на най-модерните заводи в града. А на улица ул. „ Хан Тервел “ минава целия тежкотоварен трафик, по време на строителството на фабриките и сега, когато те към този момент са настоящи.

Заради непроходимостта на ул. „ № 12 “ предприятията нямат директна връзка сред бизнес зоната и околовръстния път. В цивилизованите градове това се случва в противоположния ред: общината обезпечава инфраструктурата до индустриалната зона и тогава кани вложителите.

Но с изключение на объркана логичност на развиване на града тук като, че ли се сблъскаме и с нещо друго - нарушаване на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация и Закона за обществените финанси?

А наглостта не стопира до тук. Неизпълнените решения на общински съвет за 2019г. се трансформират предизборна платформа на настоящия кмет и претендент за втори мандат Йордан Йорданов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР