На всеки се е случвало една да държи очите си

...
На всеки се е случвало една да държи очите си
Коментари Харесай

10 съвета за по-лесно събуждане

На всеки се е случвало една да държи очите си отворени рано заран, поради недоспиване. Дали сте били на клуб, гледали сте филм, увлекли сте се в диалог с обичан човек или просто сте страдали от бодърствуване, идващия ден следва и от време на време даже кафето не може да помогне. В такива моменти можете да извършите няколко неща, които ще ви разсънят и ще ви оказват помощ да започнете работният ден свежи и като че ли по-отпочинали.

Физически извършения
Колкото и изморени да се чувствате, се пробвайте да извършите няколко обикновени извършения. В никакъв случай не приказваме а изтощителна и дълга подготовка, а за нещо леко и бързо. Отделете 5-10 минути, в които да извършите някои общоприети извършения за оживление. Те несъмнено ще ви оказват помощ.
Дремнете за няколко минутки
Опитайте се да си откраднете няколко минути за сънливост, даже в обедната отмора. Това ще „ рестартира “ мозъка ви в средата на деня и несъмнено ще се почувствате по-добре. Ще съумеете да наваксате със съня даже и малко.
Сменете чорапите си
Колкото и необичайно да звучи, сменете чорапите си с по-шарени и забавни. Психолози поучават, че това доста оказва помощ за възстановяване на настроението и за разсънване.
Смейте се
Опитайте се да се позабявлявате, без значение какъв брой доста ви се спи. Искреният смях ще ви помогне да забравите за малко за умората. Няколко вица или обичано смешно клипче ще ви оказват помощ извънредно доста, за това е погрижете да се развеселите най-малко за малко.
Влезте под душа и се измийте със студена вода
Можете да редувате студена с топла вода иди даже да се измиете единствено със студена. Това е доста ефикасен способ, за това не се колебайте да го изпробвате.
Подишайте малко чист въздух
Прекарайте малко време на открито или просто отворете прозореца и подайте главата си през него. По този метод ще се освежите и доста бързо ще усетите прилив на сила.
Не хапвайте сладко
Когато сте прекомерно изтощени не е потребно да ядете сладки храни, тъй като те ще усилят равнището на инсулина в кръвта, което води до възприятие на отмалялост и потребност от сън. Ако въпреки всичко имате голяма потребност от нещо сладко, изберете плод.
Сладолед за закуска
Този способ си опонира с предишния, само че тук няма значение какъв брой е сладостен сладоледа, а температурата му. Той може да ви разсъни мигновено и даже единствено няколко супени лъжици са задоволителни, с цел да се почувствате по-будни.
Език по небцето
Този способ също е много чудноват, само че гъделичкането, което ще усетите, когато държите езика си по небцето, ще ви накара да се разсъните мигновено.
Направете проект за деня
Нормално е да ви се коства непостижимо, реализирането на този проект и завършването на всички отговорности и въпреки всичко го направете. Психолози настояват, че по този метод човек става по-организиран и концентриран, а това несъмнено ще ви помогне доста.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР