На всеки няколко минути бумтящият ритъм на стрелба отеква по

...
На всеки няколко минути бумтящият ритъм на стрелба отеква по
Коментари Харесай

Хаити на ръба на анархия и хуманитарна криза, докато бандите властват след падането на правителството

На всеки няколко минути бумтящият темп на пукотевица отеква по улиците на Порт-о-Пренс, осигурявайки злокобен декор на живота на хората в избухналият в борба град.

Докато държавното управление се разпада, бандите господстват в столицата на Хаити, контролирайки 80% от градското разгръщане. Тези региони, които към момента не са в хватката на отрядите убийци, са оставени да се оправят сами в този призрачен сън, който заплашва да се трансформира в филантропична рецесия.

И където властта постоянно е в ръцете на тези, които упражняват принуждение с безотговорност, водачът на бандата Джими Шеризие, 47, се обрисува като знак на власт. Бившият първокласен служител на реда командва по-голямата част от въоръжените мъже, предизвиквайки безредица в столицата и обещавайки да се бори за надзор непременно.

Той сподели на поддръжниците си, до момента в който неговите кохорти разрушаваха полицейски сектори и други държавни здания: „ Готов съм да сключа съюз с дявола... подготвен съм да дремя в едно легло с дявола.

Някои настояват, че прякоръ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР