На всеки може да се случи в някакъв период от

...
На всеки може да се случи в някакъв период от
Коментари Харесай

Важни въпроси при наемане на апартамент

На всеки може да се случи в някакъв интервал от време да би трябвало да живее чартърен, или на квартира казано по-просто. Да, не е прелестно, само че пък и не е болежка за умиране. Важното в този случай е, когато би трябвало да извършите тази смяна в живота си, авансово да си изясните някои неща и да си дадете отговор на доста значими въпроси.

В тази обява ще ви дадем малко уточнения, които ще ви бъдат от огромна изгода.

И по този начин...кои са тези значими въпроси:

1. Ще пристигна ли притежателят в жилището му и какъв брой постоянно има намерение да го прави?

Това е първият и най-съществен въпрос. Наистина е доста досадно, той да ви звъни на вратата през ден. Изяснете авансово това! И не забравяйте да ревизирате дали той възнамерява да провежда визити във ваше неявяване. 

2. Има ли апартаментът общински задължения?

За да не се окаже по този начин, че един прелестен ден ви пресечен електричеството, поради задължения преди три години.

3. Кой ще ремонтира жилището и за чия сметка?

Ако съседите го наводнят, в случай че покривът тече, счупи се прозорец от доста мощен вятър, унищожи го със земетресение? И в случай че електромерът се повреди или протекат тръбите? 

4. Готов ли е наемодателят да купи нещо за вашия апартамент?

Ако притежателят на жилището не желае да купи нищо, можете да опитате да се съгласите да купите всичко належащо против отстъпка от наема. Понякога даже е допустимо да се създадат дребни поправки. Например да инсталирате електрическа печка, фурна, да добавите контакти към хола. Собственикът въобще няма да има нищо срещу: апартамент с усъвършенстване може да бъде предан чартърен за още някой лев от горната страна..

5. Възможно ли е да се изхвърлят някои мебели, съдове, отпадъци от килера, счупени ски от балкона?

Собствениците постоянно употребяват наети жилища като склад за отпадъци, само че от време на време нямат нищо срещу, в случай че някой им помогне да се отърват от най-малко част от тях.

6. Къде е най-близкият магазин, аптека, болница, незабавна помощ, клиника, паркинг, полиция, поща?

Понякога те са на не явни места и даже с Гугъл Мапс е мъчно да ги намерите. И несъмнено би трябвало да попитате за номера на районната незабавна помощ или аптека.

7. Какви са връзките на притежателя с портиера и съседите?

Особено когато става въпрос за паркиране на колата ви....

11. Ще Ви бъде ли върнат депозитът, в случай че се изнесете по -рано?

Това може да бъде написано с малък шрифт в контракта или може да възникне ненадейно по каприз на притежателя. Не всеки е подготвен да се обърне към съда поради няколко стотин лв., изключително откакто юридическите услуги и времето са скъпи.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР