На всеки, който пристига незаконно във Великобритания, ще бъде попречено

...
На всеки, който пристига незаконно във Великобритания, ще бъде попречено
Коментари Харесай

Сунак: Ако дойдете във Великобритания незаконно, няма да можете да останете

На всеки, който идва нелегално във Англия, ще бъде попречено да остане, съобщи английският министър председател Риши Сунак, предаде Ройтерс. През иднатата седмица ще бъде показано ново законодателство за преодоляване на имигрантския поток, 

Подложен на напън от парламентаристите от личната си партия да откри решение на въпроса с мигрантите, идващи през Ламанша от Европа, Сунак трансформира прекъсването на притока на хора с дребните лодки през протока в един от петте си съществени целта.

" Не правете тази неточност, в случай че дойдете тук нелегално, няма да можете да останете ", сподели Сунак пред в. " Мейл он сънди ".

Очаква се във вторник да бъде показан нов закон за справяне с казуса, отбелязва вестникът, като напомня, че през иналата година над 45 000 души са предприели опасното корабоплаване през Ламанша, с цел да влязат в страната.

През 2022 година някогашният министър председател Борис Джонсън реализира договорка за изпращане на десетки хиляди мигранти, доста от които идващи от Афганистан, Сирия, Руанда  и други страни, в които се води война.

Тази политика стана предмет на правосъдна борба, откакто първият самолетен полет за депортиране на мигранти беше блокиран с издадена в последната минута заповед на Европейския съд по правата на индивида. През декември предходната година Висшият съд в Лондон постанови, че тя е законна, само че съперниците й се пробват да апелират тази присъда.

На въпрос на телевизия " Скай нюз " дали на идващите нелегално в Обединеното кралство ще бъде неразрешено да желаят леговище, държавният секретар по въпросите на Северна Ирландия Крис Хийтън-Харис отговори: " Така считам. Ако хората идват в тази страна незаконно, то те ще бъдат връщани или изпращани на друго място като Руанда. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР