На всеки човек му се е случвало да получи внезапно

...
На всеки човек му се е случвало да получи внезапно
Коментари Харесай

На какво се дължат схващанията на прасците

На всеки човек му се е случвало да получи ненадейно мускулно разбиране. Тази болежка постоянно е доста мощна и може да ни накара да преустановим всякаква физическа активност. В тази публикация ще се срещнем с аргументите за приемане на крампи и какви са методите да ги избегнем.

Мускулните крампи съставляват ненадейно неконтролирано стесняване на мускулите в долната част на тялото, най-често в региона на краката или стъпалата.Сред тях коляното, прасците, глезените, тазобедрената става и квадрицепсите.

Схващанията на краката нормално траят няколко секунди, само че в някои случаи, могат да продължат и по-дълго (до 15 минути) и болката се усеща, като стесняване на мускула.

Най-честите признаци при крампи:

- Свиване или извъртане на мускулите

- Усещане, че мускулът трепери

- Внезапна остра болежка най-вече в прасеца

- Невъзможност да се повлияе физически върху схванатото място

- Симптоми за увреждане на мускулите е тъмната урина

- Усещане за пълзяща болежка от мястото на схващането по продължение на засегнатия мускул

Схващанията на прасеца могат да зародят заради разнообразни аргументи, като - носене на неуместни обувки, ненадейно с напрежение придвижване или липса на избрани хранителни субстанции. Тук е значимо да се означи, че непрекъснатата болежка на прасеца, съпроводена от зачервяване и отичане е знак за тромбоза и се нуждае от незабавна здравна помощ.

При някои, болки в прасеца се появяват най-вече през нощта. Схващанията на краката нормално траят няколко секунди, само че в някои случаи, могат да продължат и по-дълго (до 15 минути) и болката се усеща, като стесняване на мускула и мъка.

Причини за появяването на крампи:

- Изпълнение на тежки извършения, за които тялото още няма потенциал, както и вярното им осъществяване

- Липса на магнезий в тялото

- Дехидратация

- Генетична предразположеност

- Прием на избрани медикаменти и кортикостероиди

- Бременност

- Мускулна отмалялост от физическо натоварване

- Наднормено тегло

Въпросът е по какъв начин да се оправим с крампите, които сме получили вкъщи или по време на подготовка?

- Разтягане на мускула с лек стречинг

- Масажиране на схванатия мускул, като се употребяват мудни и мощни придвижвания по протежението на засегнатия мускул. Така той ще се зареди с кръв и ще разсее болката

- Локално стопляне - когато се насочи гореща бликам вода или парещ въздух към схванатия мускул

- Локално изстудяване - огромно количество лед се изсипва в огромна забрадка и се постанова върху засегнатия мускул, като по този метод се тушира болката.

- Движението - с вървене и по едно и също време с това се изпъват ходилата и краката

Независимо, че не можем постоянно да направляваме тялото си и да му влияем напълно на физическото му положение, можем най-малко да понижим появяването на крампите, като се вземат превантивни ограничения. Например:

- Добра хидратация - положителната хидратация ще помогне да се избегнат мускулни схващания. Когато имаме чувство за жадност, значи че организма ни е обезводнен.

- Стречинг преди и след подготовка - Това разпъване ще помогне на мускулите да се захранят с кръв, преди упражненията и ще се избегнат контузии и схващания.

- Прием на калций, калий и магнезий - Приема на тези значими микронутриенти е едно от главните неща, от които се нуждае всеки, с цел да избегне крампи. Храни като броколи, смокини, бамя и зелените листни зеленчуци са превъзходен източник на тези хранителни детайли.

- Хранителни добавки - Ако не съумявате да набавите нужното количество минерали посредством храна и получавате мускулни схващания, може да започнете да приемате в допълнение хранителни добавки.

Ако страдате от повтарящи се крампи, макар че приемате съответни количества магнезий, се предлага да се консултирате с доктор, предава Нова тв. Симптомите може да не са лимитирани до крампите на прасеца, а да има някакви съществени болести.

Мускулните схващания не са изключително от най-приятните чувства и могат да обиден, както трениращите, по този начин и тези, които не са спортни натури. Следенето за добра хидратация и уравновесеното хранене, организма ще си набира всички нужни хранителни стойности.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР