На все повече от нас се налага да живеем в

...
На все повече от нас се налага да живеем в
Коментари Харесай

Мебели-роботи трансформират малкия дом

На от ден на ден от нас се постанова да живеем в дребни жилища. Мебелните компании пък се надпреварват да оферират компактни и новаторски решения за сходни пространства за оптималното им оползотворяване.

Поредното предложение в тази посока, което към момента не е изключително публикувано, съчетава мебел и роботика. Точно по този начин, преносима мебел, която ни разрешава бързо и елементарно да реконструираме пространството . И да го почистим.

 Снимка 381381

Идеята

Компанията Ori Systems стъпва на пазара с концепцията да ни покаже, че една стая може да наподобява по стотици способи. Ori идва от оригами , а мебелите на компанията добиват разнообразни форми, с цел да основат един динамичен интериор.

Системите от този интериор са роботизирани и се ръководят отдалечено. За задачата върху мебелите има сложени сензори, а контролът се реализира посредством особено приложение за смарт телефони и таблети. Така трансформацията на дребния дом става единствено с няколко придвижвания на пръста .

 Снимка 381380

Удобната спалня да вземем за пример може за негативно време да се трансформира във функционален офис или хол. Можем да задаваме авансово и да резервираме разнообразни конфигурации, с цел да пестим още време. Защото то е все по-ценно в днешно време.

 Снимка 381382

Какво в действителност съставлява

Модулът Ori е Г-образен и се придвижва по релса, която се инсталира на земята и стената. Този модул е мултифункционален и може да го използваме по разнообразни способи и с разнообразни цели. Легло, дрешник, офис пространство, диван и място за предпазване на движимости.

 Снимка 381377

А в случай че ни пречи и просто желаеме повече пространство в стаята, преместваме Ori до стената и имаме задоволително място за ваучър . С команда, несъмнено, без никакви старания.

 Как да има място за всичко вкъщи
Как да има място за всичко вкъщи

Съвети от специалист

Недостатък

Като единствен минус на Ori към този момент можем да изтъкнем високата цена - 10 хиляди $ , загатват от Daily Mail.

Засега роботизираната модулна система е налична единствено в Съединени американски щати и Канада, а резултатите от продажбите ще предопределят бъдещето й в другите елементи на света.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР