На война като на война, в сегашната ситуация не може

...
На война като на война, в сегашната ситуация не може
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев със страшен военен сценарий за К-19 у нас

На война като на война, в сегашната обстановка не може да има "чиста от Коронавирус болница ". Това съобщи проф. Генчо Начев, началник на болница "Света Екатерина ", разяснявайки обстановката с К-19 у нас.

Легла би трябвало да има за такива заболели по специалността даже на профилираните лечебни заведения, сподели още Начев.

Според него, има оптимистична и песимистична прогноза за развиването на пандемията от ковид у нас. Оптимистичната е да се върнем на равнищата от септември. Най-страшното е в случай че стигнем развиването на заболяването в Чехия - по 600 болни на 100 000. "Трябваше да има по-рано рестрикции, мисля, че закъсняха ", съобщи Начев.

От 6 ноември, 13:00 часа, би трябвало да има мобилни пунктове за тестване за COVID-19 пред лечебните заведения, сподели също шефът на болница "Света Екатерина " в София проф. Генчо Начев.

По думите му, става въпрос за условие по заповед на здравния министър. В тези пунктове, за които настоя министър председателят Бойко Борисов през вчерашния ден, ще се вършат антигенни проби.

Това са по-бързи проби от PCR - за 10-15 минути има към 96% сигурност в диагностицирането на новия ковид.

Идеята е още там, в пунктовете, да има сигурна диагноза и съвет какво да се прави - кой по какъв начин да се лекува. На война като на война, предизвести Начев и добави, че в сегашната обстановка не може да има "чиста от Коронавирус болница ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР