На вниманието на водачите, на които им предстои пътуване идните три

...
На вниманието на водачите, на които им
предстои пътуване идните три
Коментари Харесай

Шофирайте внимателно, предстои рязка смяна на времето

На вниманието на водачите, на които им предстои пътешестване идните три дни, очаква се внезапна смяна във времето, което налага да се потегля на път с повишено внимание и моторни транспортни средства, подготвени за придвижване в зимни условия.

Пътна полиция се обръща към водачите да са нараснало внимание, когато преминават през сенчести сектори, тъй като се очакват превалявания и захлаждане. Възможно е на такива места да се образува и лед на пътното платно. Време е към този момент водачите да сменят гумите на своите коли. Съгласно Закона за придвижване по пътищата от 15 ноември моторните транспортни средства трябва да са с гуми, предопределени за зимни условия или с дебелина на протектора не по-малка или равна на 4 мм.

Предвид по-ранното стъмняване и намаляване на светлата част на денонощието, дано моторните превозни средства да са с изправни светлини.

В помощ на водачите предлагаме прогноза за времето през идните три дни:

В сряда ще доминира облачно време, на места, основно в Северна и Източна България с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще бъде сдържан. Температурите ще се понижават, като в североизточните райони максималните ще останат под 10°, в останалата част от страната ще бъдат между 12° и 17°, на обособени места в Южна България и до 20°. В четвъртък вече навсякъде дневните температури ще са предимно сред 7° и 12°. На повече места из цялата страна ще има валежи, в планините над към 1500 м ще вали сняг. В петък вятърът ще се ориентира от югоизток и ще стартира стопляне. Ще остане най-вече облачно, слаби превалявания ще има към момента тук-там в Южна България, в развой на прекъсване.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР