На вниманието на живущите в блок 260! Ако още веднъж

...
На вниманието на живущите в блок 260! Ако още веднъж
Коментари Харесай

Ако още веднъж ми вдигнете чистачките, ще изгоря целия паркинг

На вниманието на живущите в блок 260! Ако още един път ми вдигнете чистачките или пипнете колата ми, ще изгоря целия паркинг долу. ДА съдебна експертиза ЗНАЕ!

Заплашителните думи са на столичанин, живеещ в Обеля. Очевидно е, че става дума за до болежка познатото ни паркиране, предизвикващо прекомерно постоянно неконтролируема експанзия. Агресия, която може да има съществени последствия както за създателя, по този начин и за обществото. 

Агресията може да възникне заради разнообразни аргументи - стрес, възприятие за неправда, фрустрация или чувство за липса на надзор. В случая с този пост, евентуално създателят изпитва мощно неспокойствие или яд заради чести намеси в персоналната му благосъстоятелност.

Само че... нормално заканите и агресивното държание водят до ескалация на споровете. Вместо да вземат решение проблемите, те ги усложняват и основават нови. Такова агресивното държание може да утежни връзките с близките, да докара до изолираност и даже да се отрази отрицателно на психологичното здраве на мъжа. Да не приказваме, че заканите за палеж или друго принуждение могат да доведат до съществени правни последствия за създателя, в това число и наказателно гонене.

За страдание казусът с паркирането в огромните градове е толкоз огромен, че е обхванал като с пипала освен мислите ни, само че и държанието ни. Това се вижда и от мненията под поста на софиянеца. Изрази като " моят и твоят блок " и " моята улица "  по никакъв метод не оферират градивни способи за разрешаване на спора.

Разбирането и уважението към възприятията и правата на другите хора е основно за отбягване на спорове. Всички сме част от обществото и нашите дейности имат въздействие върху близките. Постът на софиянеца е израз на последна експанзия, която може да докара до съществени последици. Но как обществото би трябвало да предизвиква просвета на почитание и съгласие, с цел да се понижи експанзията и насилието? Как с тези пусти изчезнали места за паркиране?
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР