На визитата на председателят на българския парламент Димитър Главчев в

...
На визитата на председателят на българския парламент Димитър Главчев в
Коментари Харесай

Премиерът на Южна Корея иска братство и бира от България

На визитата на ръководителят на българския парламент Димитър Главчев в Южна Корея една от главните коментирани тематики била опциите за задълбочаване на икономическите връзки сред двете страни, оповестяват от Народното събрание.

Министър-председателят на Република Корея Ли Нак-йон посочи, че за корейците България е доста известна страна. Южна Корея добре познавала българското сирене и кисело мляко и се надявали скоро да се пие българска бира в Корея, сподели още той.

 Южна Корея привиква незабавно съвещание на Съвета за нацонална сигурност
Южна Корея привиква незабавно съвещание на Съвета за нацонална сигурност

Заради заканите на Пхенян...

Премиерът акцентира, че корейски компании влагат в България и уточни, че чака двете страни да реализират в икономическото си съдействие още по-високи резултати.

Своята вяра връзките сред България и Република Корея да бъдат близки като сред братя, съобщи Ли Нак-йон.

 Съединени американски щати и Южна Корея ще проведат 10-дневни учения
Съединени американски щати и Южна Корея ще проведат 10-дневни учения

Ще вземат участие и военни от Австралия, Канада, Колумбия, Дания, Англия...

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев уточни, че визитата е била наситена с страсти и има вяра, че ще докара до съответни резултати. Той изрази задоволството си от активизирането на политическия разговор през последните няколко години. По думите му формалното посещаване на президента Росен Плевнелиев в Република Корея през май 2015 година е сложило началото на нов стадий на развиване на двустранните връзки

Председателят на Народното събрание съобщи, че страната ни разчита на поддръжката на държавното управление на Република Корея за приемане на покана за участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване през есента на тази година.

 Южна Корея прикани Северна да спре всички дейности водещи до напрежение
Южна Корея прикани Северна да спре всички дейности водещи до напрежение

Правителството също ще търси всички вероятни способи за разрешаване на напрежението

Димитър Главчев напомни позицията на страната ни за денуклеаризация на Корейския полуостров и за определяне на мир и непоклатимост в района. България се придържа към откритите позиции и линии на държание на Европейски Съюз по отношение на Пхенян в границите на политиката на " сериозна ангажираност ". Премиерът на Южна Корея изрече своята признателност за тази позиция на страната ни.

По-рано българската парламентарна делегация се срещна с почетния консул на България в Бусан Чой Канг Йонг, който съобщи, че от корейска страна има голям интерес към някои типични български артикули като розовото масло.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР