На входа на столичния квартал Студентски град години наред билборд

...
На входа на столичния квартал Студентски град години наред билборд
Коментари Харесай

Билборд с послание: Кой е човекът, отправил призив към шофьорите в Студентски град?

На входа на столичния квартал " Студентски град " години наред билборд със специфичен надпис посреща пътуващите и ги приканва да карат деликатно.

Любомир работи в квартала от 2005 година, а казусът с трафика приема персонално. Първоначалната му концепция е да се слагат камери, които да наблюдават скоростта на придвижване.

„ Бяхме създали една подписка. Тогава ни беше обяснено, напълно в къс текст, че не е това по този метод, че би трябвало да пращаме имейли към КАТ, през „ Facebook “, което по този начин демотивира хората и по този начин си останаха тези наши стремежи “, споделя мъжът.

Той обаче не се отхвърля от задачата си да помогне злополуките в едно от най-рисковите сектори да спрат.

" Имах опция и взех решение да инсталираме този билборд. Прецених, че това е един жест, с който да покажа своето противоречие със протичащото се в региона. Високите скорости на водачи, които просто не си дават сметка, че животът е най-важното същина, той е най-ценното нещо. Ако е по-мащабно и в други региони на града, този апел може да допре повече младежи да си дадат сметка, че животът е най-ценното нещо “, споделя Любомир.

Вече 10 години билбордът припомня на пътуващите да карат деликатно. Според Любомир обаче няма резултат.

„ Не сме забелязали да има кой знае какъв резултат, били сме очевидци на какви ли не произшествия и по-късно “, споделя мъжът.

Посланието е едно: " Шофирайте рационално и обичайте живота. Вие сте бъдещето на България! "
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР