На Велики вторник Христос проповядва в храма и дава своите

...
На Велики вторник Христос проповядва в храма и дава своите
Коментари Харесай

Велики понеделник - започва Страстната седмица

На Велики вторник Христос проповядва в храма и дава своите последни нравствени директиви, споделя притчата за десетте мъдри девици, очакващи идването на Господа и притчата за гениите. Христос прави пророчества за ориста на град Йерусалим.

На Великата сряда Христос е посетен от покаяла се грешница, която в терзанието си счупва съда с драгоценното миро. Провежда се Тайната вечеря на Божия наследник с Апостолите, по време на която Той им споделя, че един от тях ще Го съобщи. Юда излиза и Го предава, а през нощта против четвъртък Христос се моли в Гетсиманската градина до идването на предателя и залавянето му.

На Велики четвъртък е произнесена смъртната присъда над Исус Христос и е доказана от Пилат Понтийски. В същата вечер той е разпнат.

Разпети петък е Денят на великите премеждия на Исус. Той приема смирено униженията, бичуването, багра, венеца от тръни на главата, тежкия кръст, който би трябвало да носи към лобното си място, с цел да бъде разпънат на него сред двама разбойници и да издъхне в страдания.

Великата събота е Ден на недоволството и погребението на Исус Христос от майка му Света Богородица и дами, носещи миро. Гробът му е запечатан и пред него е сложена стража.

На идващия ден е светлото Христово възкресение.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР