На Велика сряда, броени дни преди най-светлия празник за православните

...
На Велика сряда, броени дни преди най-светлия празник за православните
Коментари Харесай

Новите 240 депутати полагат клетва днес

На Велика сряда, броени дни преди най-светлия празник за православните християни - Възкресение Христово, ще бъде формалното разкриване на 49-ото Народно заседание. Това реши президентът Румен Радев, който в понеделник подписа декрет за свикване на първо съвещание на новоизбраните депутати.

С тържествено гала и полагане на клетва от страна на новите 240 национални избраници ще бъде маркиран стартът на новия парламент. По традиция президентът Румен Радев би трябвало да направи послание към народа и Народното събрание.

След оповестяването на резултатите от изборите на 2 април, в сегашния състав на Народното събрание влизат 6 партии. Това са ГЕРБ, обединението ПП-ДБ, " Възраждане ", Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и партията на Слави Трифонов - Има Такъв Народ, която на предните избори остана под чертата, само че в новото 49-то Народно заседание откри своето място.

Най-възрастният народен представител има достойнството да открие съвещанието. Както в предходния парламент, по този начин и в 49-ото Народно събрание това е Вежди Рашидов. Припомняме, че депутатите от 48-мия парламент имаха потребност от 3 дни, прекарани в диспути, с цел да си изберат ръководител, а компромисната фигура бе точно доайенът Рашидов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР