На вчерашното извънредно заседание на Столичния общински съвет, свикано по

...
На вчерашното извънредно заседание на Столичния общински съвет, свикано по
Коментари Харесай

София получава 1 млн. повече за сигурност и засилено видеонаблюдение по настояване на Ваня Тагарева от ГЕРБ-СДС

На вчерашното изключително съвещание на Столичния общински съвет, свикано по искане на ГЕРБ-СДС, бяха изслушани шефът на Столична дирекция на вътрешните работи – гл. комисар Любомир Николов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, ръководителят на ДАБ Мариана Тошева и кметът на София Васил Терзиев.

По време на чуването кметът съобщи, че напуща съвещанието и отива на среща с английски комисар, с цел да договаря за комерсиалните връзки сред България и Обединеното кралство. Председателят на Комисията по вътрешен ред и сигурност в СОС Ваня Тагарева изиска съвещанието да бъде спряно, до момента в който Васил Терзиев не стартира да дава отговор на въпросите на общинските съветници и на жителите в залата, свързани със сигурността в София. Тагарева акцентира, че Васил Терзиев няма пълномощия да договаря за комерсиалните връзки сред Англия и България, само че има обвързване да управлява реда в столицата.

Председателят на Комисията по публичен ред и сигурност обърна внимание, че е недопустимо в бюджета средствата за сигурност да са с 800 хиляди лева по-малко, изключително в обстановка на засилен мигрантски поток.

В отговор Васил Терзиев съобщи, че ще бъдат обезпечени 1 млн. лева повече за сигурността в София.

По време на съвещанието стана също ясно, че бусът на Общинска полиция, който беше разпален на митингите на БФС ноември месец 2023 година, не е сменен с нов. Ваня Тагарева настоя наложително да се обезпечи транспортно средство, с цел да може чиновниците да бъдат по-оперативни в работата си и напомни, че в деня след митинга кметът Терзиев персонално пое ангажимент да обезпечи нов бус.

Главен комисар Любомир Николов показа пред медиите, че има проблем със софтуера на камерите на Столична община - камерите на Столична община са 3800, като от месеци те не се поддържат и 400 от тях не работят.

Поради занемареността на видеонаблюдението в София Тагарева изиска да бъдат взети незабавни ограничения. От своя страна Васил Терзиев съобщи, че в най-кратък период ще бъде подписан контракт за поддръжка на системата за видеонаблюдение.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР