На въпроса кое е по-добро —- Android или iOS, изглежда

...
На въпроса кое е по-добро —- Android или iOS, изглежда
Коментари Харесай

Разработеният от Google чатбот Bard предпочита iOS пред Android

На въпроса кое е по-добро —- Android или iOS, наподобява освен хората, само че и чатботовете не могат да намерят явен отговор. Наскоро в мрежата се появи вирусен туит, съгласно който чатботът Bard, създаден от Гугъл, е предпочел iOS пред Android, като дава подробни аргументи за решението си. Въпреки че информацията стана вирусна, спомагателни опити разкриха, че ботът на Гугъл не е корав покровител на Apple и най-вероятно това се дължи на несъвършенството му.

Както неотдавна заяви потребителят на Twitter Джунейд Абдурахман (Junaid Abdurahman), на въпроса „ iOS или Android предпочитате? “ (Do you prefer iOS or Android?) ботът Bard е дал отговор, че избира мобилната платформа на Apple. Това провокира вълна от смешки в мрежата.

Въпреки това, порталът Android Authority реши да възпроизведе опита, като ненапълно усложни задачата и замени iOS и Android в една и съща поръчка. Оказа се, че на чат-бота по принцип му е все едно кого ще похвали — той избира операционната система, която е посочена първа в предлагането. Същото се е случило, когато са го попитали за фирмите DC и Marvel.

Забавно е, само че в някои случаи словоредът не е играл специфична роля. На въпрос дали Bard харесва повече Windows или Mac, чатботът постоянно е предпочитал платформата на Apple, без значение коя операционна система е преди всичко. Били са задавани и други въпроси. За благополучие на Гугъл, когато са го попитали дали Android е по-добър от Symbian, AI е избрал продуктът на родната компания, без значение от словореда в изречението.

Фактът, че даже дребни промени в поръчките могат да доведат до изцяло разнообразни отговори, е прочут от дълго време. Въпреки това, новината, че редът на думите в изречението може доста да повлияе на резултатите от непосредствено съпоставяне, може съществено да навреди на репутацията на продукта на Гугъл.

Цялата история обаче има своите позитивни страни — явно Гугъл към момента не е инструктирал бота да избира фирмените артикули във всеки случай спрямо разработките на съперниците. Може би той ще направи тъкмо това след този случай.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР