На въпроса: Как да бъдеш щастлив, учените от Харвард намериха

...
На въпроса: Как да бъдеш щастлив, учените от Харвард намериха
Коментари Харесай

Възможно ли е да управляваме хормоните на щастието: О, да - вижте как

На въпроса: Как да бъдеш благополучен, учените от Харвард откриха елементарен, въпреки и абсурден отговор - просто би трябвало да бъдеш благополучен. Но въпреки всичко - не е единствено това.

Последните изследвания демонстрират, че възприятието за благополучие поражда от производството на хормоните на удоволствието и тяхното взаимоотношение между тях в организма. Смесени в избрани количества окситоцинът, допаминът, ендорфинът и серотонинът образуват „ коктейл “, с помощта на който човек се усеща благополучен. Синтезиране на хормоните на щастието – това дали е във опциите на индивида да го ръководи и управлява? Първо вижте кой хормон защо дава отговор:

- Допаминът е хормонът на мотивацията.

- Ендорфинът маскира същинската болежка с чувство за наслаждение.

- Окситоцинът дава чувство за сигурност, сигурност, за необикновен комфорт.

- Серотонинът е хормон със лична значимост и значение.

И по този начин: Как да живеем щастливо?

Не е за чудене, че първата рекомендация е за двигателна интензивност. Проучвания демонстрират, че единствено по 7 минути спорт дневно покачват работоспособността на мозъка, понижават пристъпите на меланхолия, усъвършенстват чувството за богатство и зареждат организма с жизненост.

Пълноценен сън. Нашият мозък е основан по подобен метод, че хората, които не спят задоволително, мъчно си спомнят приятните моменти от живота си, само че за сметка на това помнят отрицателните обстановки изключително дълго време. Подредете си нещата по този начин, че постоянно да имате време за 7-8 часа нощна отмора.

Изнервяне поради пътуването. Повечето модерни хора прекарват по няколко часа дневно, единствено с цел да стигнат до работа и по-късно назад до дома. Никаква заплата, огромна къща или блестящи вероятности няма да накарат тялото ви да компенсира разочарованието и страданието заради насилственото и изнервящо пътешестване. Изходът - намерете си работа по-близо до дома.

Семейството и приятелите. Усещането, че имате някой, който ви обича и който ще ви поддържа във всеки един миг, ви кара да се чувствате сигурни и покачва самочувствието ви.

Разхождайте се на чист въздух. Само 20 минути дневно на чист въздух усъвършенстват настроението, усъвършенстват краткосрочната памет и лекуват всички органи и системи.

Помагайте на другите. По 100 часа годишно човек би трябвало да отделя на другите хора, с цел да се усеща нужен и важен в обществото. Не постоянно е въпрос на пари, можете да станете доброволец.

Наслаждавайте се на упованието и се усмихвайте. Планирайте прелестен обяд или почивката си авансово, радвайте се на бъдеща среща и се усмихвайте по-често.

Молитвата и благодарността усилват щастието, доставят задоволство, понижават депресията.

econet

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР