На училище Как да подготвим детето за първи клас в

...
На училище Как да подготвим детето за първи клас в
Коментари Харесай

Как да подготвим детето за първи клас в няколко лесни стъпки

На учебно заведение Как да подготвим детето за първи клас в няколко лесни стъпки Първият образователен ден е към този момент единствено на крачка разстояние  Ванеса Николова 1 септември 2019, 13:45 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Как да подготвим детето за първи клас в няколко лесни стъпки
Как да подготвим детето за първи клас в няколко лесни стъпки
 Какъв е първият образователен ден в другите елементи по света
Какъв е първият образователен ден в другите елементи по света
 Къде не пишат домашни, учат върху лодки и вървят на учебно заведение със аероплан
Къде не пишат домашни, учат върху лодки и вървят на учебно заведение със аероплан
 Как да превърнем ставането за учебно заведение заран в лесна игра
Как да превърнем ставането за учебно заведение заран в лесна игра
 Най-странните учебни правила
Най-странните учебни правила
 Българин с кариера в Холивуд ще учи български възпитаници по какъв начин се прави бизнес
Българин с кариера в Холивуд ще учи български възпитаници по какъв начин се прави бизнес
 Виетнамски възпитаници рискуват живота си, с цел да вървят на учебно заведение
Виетнамски възпитаници рискуват живота си, с цел да вървят на учебно заведение
 Обявиха първо класиране: 10-те най-желани гимназии в София
Обявиха първо класиране: 10-те най-желани гимназии в София

ятото постепенно, само че несъмнено отива към своя край и първият образователен ден наближава от ден на ден.

Докато за някои това ще е следващият път, в който ще прекрачат учебния предел, за други прекарването ще е за пръв път.

И може би в този значим ден по-развълнувани са не самите първокласници, а техните родители.

Днес се обръщаме към всички родители на бъдещи първокласници с няколко съвета, посредством които първата година в учебно заведение ще се трансформира в едно незабравимо премеждие както за тях, по този начин и за техните малчугани.

Позитивните страни на учебното заведение

Влизането в учебно заведение за пръв път може и да е шокиращо за децата, защото режимът им там се разграничава радикално от този, който са имали в детската градина.

Затова е извънредно значимо да проведете дълъг диалог с вашето дете, обяснявайки му всички позитивни страни от ходенето на учебно заведение.

Ключова е настройката, с която детето прекрачва за пръв път учебния предел. Ако първичната му конфигурация е отрицателна, то в следствие ще бъде доста мъчно тя да бъде изменена.

Отидете дружно на пазар

Вместо сами да купите нужните на детето учебни такъми за започването на първи клас вземете го с вас.

Нека то избере тетрадките, химикалките и боите за изобразяване.

Давайки му независимост в избора на тези неща несъмнено ще има позитивен резултат върху първичните му усещания от ситуацията в учебно заведение.

Обособете учебен ъгъл

Изберете място в дома ви, което ще е предопределено за писане на домашни и извършване на всички останали учебни отговорности.

Постарайте се да няма доста предмети в близост, които да отвличат вниманието на детето, с цел да може то да се концентрира върху своите уроци.

Изберете дружно комфортен стол и бюро, както и уместно място, където да ги позиционирате.

Не ги плашете

Не подхождайте с метода на страха, в случай че детето ви по някакъв метод се опълчва на новите правила в учебно заведение.

Реплики като „ Ще получиш двойка” или „ Ще те накажа” в отговор на отхвърли на детето да написа домашни или да учи уроците си не са най-хубавият метод.

Подхождайте с самообладание и успокоение, обяснете на детето по какъв начин да се държи с учителите, обяснете му за какво върви на учебно заведение, използвайте персоналния си опит.

Не подценявайте времето, прекарано с вашето дете

Колкото и да разчитате на преподавателите в учебно заведение, ролята на родителя в образованието и построяването на едно дете като персона е голяма.

Купувайте дружно книги и четете вечер.

Научете го, че би трябвало да се интересува от разнообразни тематики, да не пренебрегва света в близост, да е осведомено за нещата, които се случват.

Самостоятелност

Ако детето ви към момента не може да прави единствено някои неща, като да си връзва връзките на обувките, започнете постепенна смяна.

Важно е детето да стартира да развива известна автономия, която ще му е нужна в учебно заведение.

Ключът за у дома

Сложете ключовете за у дома на някаква верижка и дано в началото детето ги носи на врата си, защото малчуганите постоянно се разсейват и в случай че ги оставите в раницата му, то елементарно може да ги изгуби.

Пътят до учебно заведение

Може би не всеки път ще имате опцията да водите малчугана на учебно заведение, тъй че уверете се, че детето знае по какъв начин да стигне до учебно заведение единствено.

Ангажираност

Създайте си табиет да питате детето по какъв начин е минало в учебно заведение всеки ден.

Покажете му, че се интересувате и го предразположете да ви споделя за своите наслади и терзания.

Отговорност

Училището е първият път, в който децата се сблъскват с отговорностите в живота.

Поговорете си за ролята на учебното заведение в живота, за това, че то е обвързване, само че не трябва да бъде одобрявано като нещо отрицателно.

Разкажете му по какъв начин вие ходите на работя по през целия ден и това е вашето обвързване, а учебното заведение е като работата на едно дете и то би трябвало да я прави с отговорно и съществено.

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ванеса Николова Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Септември стартира със слънчево време и заплаха от пожари Септември стартира със слънчево време и заплаха от пожари  Има ли смисъл от рестартирането на Android Има ли смисъл от рестартирането на Android  <br> Трагедия: Баща и наследник се удавиха край Синеморец <br>
Трагедия: Баща и наследник се удавиха край Синеморец
 <br> Къде <strong> не пишат домашни </strong>, учат върху лодки и вървят <strong> на учебно заведение със аероплан </strong> <br>
Къде не пишат домашни , учат върху лодки и вървят на учебно заведение със аероплан
Последни  <p>Как да подготвим детето за <strong>първи клас </strong>в няколко <strong>лесни стъпки&nbsp;</strong></p> Как да подготвим детето за първи клас в няколко лесни...  Мая Манолова Мая Манолова ще разгласи кандидатурата си за кмет на 4...  Млад мъж е бил прегазен на Автомагистрала Млад мъж е бил прегазен на Автомагистрала " Струма ”  Бенямин Нетаняху Нетаняху ще "наложи суверенитет " над всички...  <p>Пожарите в Южното полукълбо са най-вече породени от човека&nbsp;&nbsp;</p> Пожарите в Южното полукълбо са най-вече породени от...  <p>Колко е належащо, с цел да станеш воин? 450 мл!</p> Колко е належащо, с цел да станеш воин? 450 мл!  Има ли смисъл от рестартирането на Android Има ли смисъл от рестартирането на Android  Започва изплащането на помощта поради чумата по свинете Започва изплащането на помощта поради чумата по свинете  Петима убити, 21 ранени при безразборна пукотевица в Съединени американски щати Петима убити, 21 ранени при безразборна пукотевица в Съединени американски щати  Септември стартира със слънчево време и заплаха от пожари Септември стартира със слънчево време и заплаха от...  <p><strong>Празник е! </strong>Днес не се дава заем и не се изнася нищо от къщата</p> Празник е! Днес не се дава заем и не се изнася нищо от...  Нападение с нож в метро в Лион, умрял и ранени Нападение с нож в метро в Лион, умрял и ранени  Обвинените за Негован пред съда, вижте по какъв начин са разкрити Обвинените за Негован пред съда, вижте по какъв начин са разкрити  Пожарът в квартал Лозенец в Стара Загора Пожар в Стара Загора, изтеглиха деца  <p>При ало измамниците - тайник със злато и джобни, колкото една пенсия</p> При ало измамниците - тайник със злато и джобни...  Корнелия Нинова в Русе Нинова разгласи задачата на Българска социалистическа партия за изборите, ясни са...  Нов поток от мигранти в Гърция, кабинетът се събра Нов поток от мигранти в Гърция, кабинетът се събра  <p>Дориан се трансформира в страшилище, във Флорида се подготвят</p> Дориан се трансформира в страшилище, във Флорида се приготвят  Бойко Борисов Борисов: Гарантирано подвигаме приходите във всички...  Moody’s увеличи вероятността на кредитния рейтинг на България Moody’s увеличи вероятността на кредитния рейтинг на... Всичко от през днешния ден Виц на деня Един остарял търговец завел за първи път сина си в магазина... Вечерта жена му го пита: – Е, по какъв начин мина през днешния ден? – Добре... Но има… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Къде не пишат домашни, учат върху лодки и вървят на учебно заведение със аероплан  Българи сътвориха човешка тъкан с 3D-биопринтер Българи сътвориха човешка тъкан с 3D-биопринтер  DW: Гладът се завръща в една от най-богатите страни на света DW: Гладът се завръща в една от най-богатите страни на света  5 години без писателя на вярата 5 години без писателя на вярата  Даяна и нейната  Ивет Лалова с следващ триумф Водещи вести  Мая Манолова Мая Манолова ще разгласи кандидатурата си за кмет на 4 септември  Млад мъж е бил прегазен на Автомагистрала Млад мъж е бил прегазен на Автомагистрала " Струма ”  Петима убити, 21 ранени при безразборна пукотевица в Съединени американски щати Петима убити, 21 ранени при безразборна пукотевица в Съединени американски щати  Бенямин Нетаняху The Jerusalem Post: Бенямин Нетаняху ще " наложи суверенитет " над всички израелски колонии по Западния бряг  Започва изплащането на помощта поради чумата по свинете Започва изплащането на помощта поради чумата по свинете  <p><strong>Празник е! </strong>Днес не се дава заем и не се изнася нищо от къщата</p> Празник е! Днес не се дава заем и не се изнася нищо от къщата  Обвинените за Негован пред съда, вижте по какъв начин са разкрити Обвинените за Негован пред съда, вижте по какъв начин са разкрити  <p>При ало измамниците - тайник със злато и джобни, колкото една пенсия</p> При акцията против ало измамници в Левски е открит тайник със злато  <p>Пожарите в Южното полукълбо са най-вече породени от човека&nbsp;&nbsp;</p> " Грийнпийс България ": През последните 10 години пожарите в Южното полукълбо са най-вече породени от индивида  Нападение с нож в метро в Лион, умрял и ранени Нападение с нож в метро в Лион, умрял и ранени  Пожарът в квартал Лозенец в Стара Загора
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР