На училище Как да насърчим детето да чете Правото сами

...
На училище Как да насърчим детето да чете Правото сами
Коментари Харесай

Как да насърчим детето да чете

На учебно заведение Как да насърчим детето да чете Правото сами да избират книгите, които да четат, е и ключът към мотивацията в детска възраст  Александра Грамова 19 септември 2019, 15:01  Как да насърчим детето да чете Източник: Thinkstock/Guliver
ори и през днешния ден към момента има доста деца, които са мощно стимулирани да четат. За тях технологиите не могат да изместят книгата. Какво разграничава тези деца от останалите и за какво едни не се разделят с книгите, а други с телефоните.

Насърчаването на подрастващите да четат книги зависи на първо място от родителите, учителите и заобикалящата среда.

Родителите и учителите биха могли да разширят ползите и познанията на децата като ги стимулират да четат посредством разнообразни новаторски техники.

За да подтикваме четенето при децата от значително значение е да им предоставим правото сами да избират книгите, които да четат . Това е и ключът към мотивацията в детска възраст.

Един от актуалните способи за усилване на интереса към четенето е посредством кампанийно провеждащи се акции отвън и в учебно заведение.

Тези акции биха били доста по-успешно, в случай че в тях бъдат включени литературни игри, в които децата да вземат участие интензивно, а в подмяна биват поощрени с обичана книга като подарък.

Литературната игра също може да бъде под формата на кръстословица. За несъмнено време детето би трябвало да реши заложените въпроси и при вярно решение получава „ подарък -изненада”.

Друг метод, който би могъл да пробуди интерес у децата към четенето са часовете по литература извършени на двора.

При затвърдяване на изучен материал децата могат да го пресъздадат на асфалт с тебешири и по-късно да го преразкажат. Друг вид е едно дете да нарисува част от урок или приказка, a останалите от класа да го познаят.

Тези способи могат да се ползват и в часовете по извънкласно четене.

Важно е да научим децата да осмислят наличието, а да не четат механично.

Насърчаването ще пристигна най-много посредством играта . Много по-лесно децата помнят през игра. Придобитите познания по време на игра ще се запазят по-дълго, ще бъдат споделени.

Време е в българското учебно заведение да влязат новаторски способи и форми, които да създадат освен четенето, а и ученето занимателно за децата.
 Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Александра Грамова Източник: дете Приобщи се
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР