На тях бяха дискутирани също въпросът за овладяването на инфлацията

...
На тях бяха дискутирани също въпросът за овладяването на инфлацията
Коментари Харесай

Приемането на еврото: Най-късно до 1 януари 2025 г. frognews.bg

На тях бяха дискутирани също въпросът за преодоляването на инфлацията и ограниченията на държавното управление в тази посока, както и упованията за недостиг по бюджета. За тези диалози пресцентърът на МФ заяви навреме.

Във връзка със спекулации в медиите, свързани с процесите по присъединението на страната ни към еврозоната, Министерството на финансите изрично декларира, че на тези срещи не е повдигана тематиката за отсрочване на въвеждането на еврото в България след 1 януари 2025 година

Членството в еврозоната е приоритет за нашата страна. Продължава дейната работа на страната по подготовката за приемане на единната европейска валута, както в техническата, по този начин и в законодателната част.

Министерството на финансите счита за неприемливо разпространението на подправени вести и спорни послания в медиите, изключително в такива с добра известност в общественото пространство. Всяка информация за формалните срещи на министъра на финансите се дава в точния момент от пресцентъра на институцията по формален път.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР