На турнето, което започва през 2022 г., групата Coldplay ще

...
На турнето, което започва през 2022 г., групата Coldplay ще
Коментари Харесай

Турнето на Coldplay ще включва дансинг генератор на ток

 mymotto
На турнето, което стартира през 2022 година, групата Coldplay ще инсталира кинетична платформа, която ще създава ток, когато почитателите скачат върху нея. С електричеството, което по самостоятелна оценка евентуално ще покрие към 3% от потребностите, ще се зарежда част от апаратурата.

" Достатъчно е да се обърна към публиката и да кажа " Скачайте, тъй като другояче ще угаснат прожекторите ", описа за Би Би Си вокалистът Крис Мартин. Миналото турне от 2016-2017 година събра 5.4 милиона фенове и донесе доходи над 500 милиона $. Сега Coldplay дават обещание против всеки продаден билет да бъде засадено по едно дърво.

Платформата е част от на британците за понижаване въглеродния отпечатък от обиколката им. С 12 съответни ограничения те считат, че са изпълнили огромна част от обещанието си да не свирят онлайн, в случай че не могат да го провеждат по по-устойчив метод.

" Разбира се, ще има и рецензии, че пътуваме с частен аероплан, само че не се тормозя - ние просто се опитваме да дадем най-хубавото от себе си, а не да сме съвършени. Но другояче хората, които ще ни подлагат на критика за полетите, са прави, нямам с какво да оборвам. Авиацията и употребяваното от нея гориво към момента не са задоволително устойчиви ", добавя Мартин. Независим специалист, представен от Би Би Си, споделя, че в случай че летят до някое място в Западна Европа, музикантите ще са виновни за най-малко 17 пъти повече излъчвания, в сравнение с в случай че се качат на скоростния трен Eurostar.

Първият концерт е през март в Коста Рика, където е един от най-високите в света дялове на ток, създаден от възобновими източници. На други места ще се употребяват батерии, захранени от ветрогенератори и слънчеви панели. След пауза от съвсем 5 години Крис Мартин споделя, че думите му от 2019 година за прекъсване на турнетата, до момента в който не ги създадат по-малко нездравословни за климата, са били по-скоро опит да каже " нещо крепко ". И то се трансформирало в международна вест. " А след това си казахме, че в действителност ние тъкмо това изпитваме, и започнахме да събираме хрумвания от организации и компании по какъв начин да го осъществяваме. " След няколко седмици наели двама души, които да се занимават единствено с това.

Резултатът е въпросният 12-точков проект, според който след последния концерт в Глазгоу идващият август въглеродният отпечатък би трябвало да е 50% от този на турнето от 2016-2017 година В допълнение ще бъдат вложени средства в ограничения като възобновяване на почва, залесяване, хващане на въглерод от въздуха, възобновими източници на сила.

Ето още от плануваните дейности:

- минимално потребление на самолети, а където е допустимо, те да летят с стабилно гориво

- от уредниците ще се изискват положителни екопрактики като чешми с аератори или тоалетни с дозиране на пусканата вода, с цел да намалее потреблението ѝ

- употребяваните материали би трябвало да са съгласно екооценката им (например бамбук)

- резултати като лазерите са модифицирани по този начин, че да бъдат енергийно по-ефективни

- светещите гривни на публиката ще са от материал на растителна основа (от компостиране) и ще се употребяват още веднъж и още веднъж

- мобилно приложение ще помогне на почитателите да възнамеряват идването си по метод, създаващ минимум емисии; бонусът е, че против нисковъглеродно пътешестване получават специфичен код за отстъпки, които употребяват на мястото на концерта.

Всичко, което би трябвало да знаете за:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР