На церемонията, която се състоя в Парк-хотел „Москва“ в София,

...
На церемонията, която се състоя в Парк-хотел „Москва“ в София,
Коментари Харесай

Кметът на Община Видин получи признание от Синдиката на българските учители

На церемонията, която се състоя в Парк-хотел „ Москва “ в София, Огнян Ценков бе почетен с премията „ Най-добър обществен сътрудник – кмет “ за 2018 година. Тя се присъжда от Синдиката на българските учители. Сред формалните посетители бяха Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, Сюзан Флокен, шеф на Европейския синдикален комитет по обучение, инж. Пламен Димитров, президент на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България. Церемонията бе открита от ръководителя на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева. На събитието участва и Евлогия Манджукова, ръководител на Общинския координационен съвет на СБУ и регионален координатор.
Министър Вълчев връчи на кмета на Община Видин Огнян Ценков плакет и грамота за висок принос в развиването и усъвършенстването на общественото партньорство и съдействие със Синдиката на българските учители.

Кметът благодари за огромната чест да получи премията на подобен влиятелен конгрес, за отношението и доверието към него и към хората, които работят в областта на образованието, тъй като зад това отличие стоят напъните на всички тях. Той акцентира: “В управническата ми стратегия развиването на образованието е сложено измежду най-важните цели.Сбъднахме една дългогодищна фантазия - Видин към този момент е академични град, с откриването на филиала на Русенския университет „ Ангел Кънечв “ през 2017 година. Общината извършва планове за възстановяване състоянинието на просветителната ифраструктура по Оперативна стратегия „ Региони в разтеж “. С помощта на българското държавно управление бяха отпуснати средства, с които са осъществени ремонтни и е обезпечено съоръжение в две влиятелни видински учебни заведения “. Кметът Огнян Ценков изрази своята убеденост, че в съдействие със обществените партнори ще бъдат направени значими промени в образованието, с цел да могат повече младежи да останат в България, да се образоват и осъществят професионално.
Сред наградените бяха също Любомир Георгиев, шеф на ГПЧЕ „ Йордан Радичков “ - Видин. Той бе отличен в категория „ Най-добър обществен сътрудник – шеф “ и Ася Пешева, ръководител на синдикална организация на СБУ при ОУ „ Иван Вазов “- Видин. Тя бе отличена с наградата „ Синдикалист на годината “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР