На церемония в Столична община кметът Йорданка Фандъкова връчи специални

...
На церемония в Столична община кметът Йорданка Фандъкова връчи специални
Коментари Харесай

Фандъкова награди сина на Слави Бинев

На гала в Столична община кметът Йорданка Фандъкова връчи специфични призове на състезателката по планинско колоездене Изабела Янкова и на таекуондиста Калоян Бинев, наследник на предприемача от смутните години и някогашен евродепутат от „ Атака “ Слави Бинев.



Янкова и Бинев са новите лица на самодейност „ София – европейска столица на спорта “ за 2022 година

17-годишната Изабела Янкова е международна шампионка за девойки и европейска шампионка за дами, през предходната година завоюва и международната купа при дамите в дисциплината втурване на планинското колоездене.



23-годишният Калоян Бинев има във визитката си европейска купа за младежи по таекуондо, златен медалист от мултиевропейското състезание, с победа от авторитетния шампионат за Световната купа в Египет.

И двамата сервираха дарове на кметът на София.

" Инициативата „ София – европейска столица на спорта “ оказва помощ да влагаме както в организацията на спортни събития, по този начин и в спортната инфраструктура. През предходната година тя увлече над 170 000 души, за тази година са планувани над 120 нови събития. Инициативата ни дава опция също по този начин да подкрепяме на спортните клубове.

Екипът на фондацията е доста деен и това е метод да осигуряваме повече благоприятни условия за спорт и деен живот софиянци и гостите на града,” сподели Фандъкова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР