На церемония в Гербовата зала в президентството държавният глава Румен

...
На церемония в Гербовата зала в президентството държавният глава Румен
Коментари Харесай

Радев награди полковник Данаил Баев с висше офицерско звание бригаден генерал

На гала в Гербовата зала в президентството президентът Румен Радев награди полковник Данаил Баев с висше офицерско звание " бригаден военачалник " , считано от 1 април 2024 година Това оповестиха от пресслужбата на президентството.

От същата дата Баев е назначен и за шеф на дирекция " Разузнаване " във Военния секретариат на Европейския съюз.

Президентът означи, че новата служба на полковника е освен самопризнание за страната ни, а и продължение на българския ангажимент към гарантирането на груповата сигурност на Европейски Съюз. По думите му актуалната комплицирана и динамична световна среда на сигурност изисква все по-високи резултати от разузнаването, което е обвързвано с висока професионална подготовка и персонални качества на командирите на всички равнища.

Предоставянето на навременна, достоверна и справедлива информация е ключът към предотвратяването и преодоляването на рецесии, към триумфа във всяка военна интервенция, към гарантирането на нашата сигурност, добави Радев.

Полк. Данаил Баев изрази признателност за оказаната чест и уточни, че ще продължи да работи за издигането на престижа на Въоръжените сили на Република България в европейските институции.

Полковник Данаил Баев е приключил Висшето военно общовойсково учебно заведение " Васил Левски " през 2000 година със компетентност " Войсково разузнаване ". Обучава се във Военна академия " Г. С. Раковски ", където през 2008 година приключва компетентност " Оперативно ръководство на оперативно-тактически формирования от Сухопътните войски ". Кариерата си на военнослужещ стартира през 2000 година като пълководец на взвод и минава поредно през редица длъжности в областта на военното разузнаване. От 2022 година е назначен на длъжността " Директор на дирекция " в Служба " Военно разузнаване ". Многократно е награждаван, а във военно звание " полковник " е от 1 декември 2020 година
 Президентът удостои шефа на ВМА със звание „ бригаден военачалник “
Президентът удостои шефа на ВМА със звание „ бригаден военачалник “

Бригаден военачалник Мутафчийски няма да опетни ничие име
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР