На церемония в една от залите на Регионалния исторически музей

...
На церемония в една от залите на Регионалния исторически музей
Коментари Харесай

Валидираха пощенски плик и картичка, посветени на Плевенската епопея

На гала в една от залите на Регионалния исторически музей в Плевен беше осъществено валидирането на пощенска марка и пощенски плик, отдадени на 140-та годишнина от Плевенската епопея и на 110 години от основаването на Военноисторическите музеи в Плевен.

Зам.-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Димитър Геновски, който беше специфичен посетител на събитието сподели: „ Върховете на българската историческа популярност могат да бъдат проследени в нашето маркоиздаване. Когато разпростирам военните архиви виждаме, че една от тематиките е обвързвана с бойните дейности при Плевен, които трансформират хода на Руско-турската война, а оттова и на България. Днес посланието за славната победа може да обиколи света посредством пощенска карта и плик ".

Извън сюжета, кметът на Плевен Георг Спартански връчи на Негово величество Симеон Сакскобургготски, който беше посетител на събитието специфичния плакет, основан за честванията „ Плевен помни ", който изобразява двата признака на града - Мавзолея и Панорамата, с думите: „ Изразявам своята персонална и на плевенската общност признателност към персоналния ангажимент на Негово величество и напъните му да отбележим по достолепие тази годишнина с поредност от прочувствени събития ".

Церемонията по валидирането на пощенските картичка и плик беше водена от члена на Инициативния комитет за честването на 140 година от Плевенската епопея Румен Петков, а посетители на събитието бяха учен Светлин Русев, регионалният управителна Плевен Мирослав Петров, ръководителят на Общински съвет-Плевен Мартин Митев, предприемачът Януш Донев, театралният деятел Димо Дешев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР