На три възлови пешеходните пътеки пред видински училища, служители на

...
На три възлови пешеходните пътеки пред видински училища, служители на
Коментари Харесай

Общинари съдействат за пътната безопасност в района на видински училища

На три основни пешеходните пътеки пред видински учебни заведения, чиновници на общинско звено "Охрана " обезпечават безвредното прекосяване на децата. От началото на образователната година те дежурят в региона на СУ „ П.Р. Славейков “ и ГПЧЕ „ Йордан Радичков “, пред ОУ „ Отец Паисий “ и на кръстовището при Военното окръжие, откъдето минават възпитаниците на ППМГ „ Екзарх Антим I “, ПГТ „ Михалаки Георгиев “ и ПТГ „ Васил Левски “.
От 7.30 до 8 часа, общинските чиновници спомагат на органите на реда за обезпечаване сигурността на придвижването, тъй че децата да могат безпроблемно да стигнат до класните си стаи. Часовият диапазон е конкретизиран с шефовете на образователните заведения.
Вчера заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, дружно с ръководителя на звено „ Охрана “ Игнат Игнатов, отиде пред СУ „ П. Р. Славейков “, с цел да се увери персонално по какъв начин се реализира самодейността. „ Както се вижда, придвижването е много интензивно и в действителност има потребност от поддръжка на такива основни места. Община Видин е загрижена за гарантирането на сигурността на жителите, изключително на децата и подрастващите. Работим в положително съдействие със заинтригуваните институции – Министерство на вътрешните работи и образователните заведения “, съобщи тя.
Дейността е съгласувана с Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Видин и е отговор на молба, отправена от управлението на видинската полиция по време на извършена преди началото на образователната година среща с кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков. „ Кметът незабавно откликна и поддържа концепцията. Общината постоянно с подготвеност подкрепя всяка добра и потребна самодейност, каквато е актуалната “, акцентира Борисова. И добави, че чиновниците от звено „ Охрана “ са минали нужните инструктажи. За да се подсигурява и тяхната сигурност, Общината им е осигурила ново светлоотразително облекло, уместно за есенния сезон – якета и шапки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР