“На третия мандат трябва да се гледа не като мандат

...
“На третия мандат трябва да се гледа не като мандат
Коментари Харесай

БСП като по команда в телевизиите: Третият мандат е мандат на Народното събрание

“На третия мандат би трябвало да се гледа не като мандат на мандатоносителя, а като мандат на Народното събрание. Дали може Народното събрание да реализира единодушие по национално значими тематики. Ще се отнесем извънредно отговорно към това да търсим това единодушие ", добави той.

“Третият мандат е късмет за България. През последните 2 години ние имаме 7 месеца постоянен кабинет и близо година и половина служебни кабинети и това не докара до нищо положително. Винаги когато имаш устойчиво държавно управление е доста по-добре за естественото развиване на страната. ”

Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов в ефира на България ОН ЕЪР. Социалистът увери, че левицата ще постави всички старания да сформира постоянен кабинет.

“Считаме, че би трябвало да проведем диалози с всички парламентарно показани партии. Задължително би трябвало да има и лидерска среща, на която всеки един ръководител да поеме своята отговорност - желае ли страната ни да има постоянен кабинет, или отиваме на избори. Редно е всеки един от водачите да направи изпитание да се стигне до постоянно ръководство ”, разяснява Гуцанов.

Приемаме третия мандат с ясна визия. Ние си носим нашата отговорност по Конституция. Не можем да кажем, че го взимаме с някакъв необикновен възторг, тъй като си даваме сметка какъв брой мъчно ще бъде, само че въпреки всичко считаме, че нашият политически опит дава късмет да създадем среда, в която партиите да могат да си приказват и в случай че има политическа воля да стигнем до решение за основаване на държавно управление.

Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от " Българска социалистическа партия за България " и заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР