На третия ден от лунната мисия на кораба Орион НАСА

...
На третия ден от лунната мисия на кораба Орион НАСА
Коментари Харесай

НАСА: Полетът на Орион към Луната надминава очакванията

На третия ден от лунната задача на кораба " Орион " НАСА разгласи, че резултатите са надминали упованията, заяви Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция. Тази нова капсула би трябвало да води астронавти към Луната в идващите години.

Настоящият тестов полет без екипаж на борда служи за удостоверение на сигурността на транспортното средство. 

" Днес се срещнахме, с цел да прегледаме данните от полета на " Орион ". Те надминават упованията ни ", сподели на конференция в петък Майк Сарафин, началник на задачата " Артемис ".

Четирите слънчеви панела на " Орион " са с дължина към 4 м. Те са ситуирани вярно и обезпечават повече сила от предстоящото. 

Сега галактическият транспортен съд се намира на към 320 км от Земята и се приготвя да извърши първият от четирите съществени тласъка, употребявайки моторите си. Тази маневра ще се организира в ранните часове на 21 ноември. Така " Орион " ще се приближи на разстояние 100 км от лунната повърхнина. След това корабът ще употребява силата на гравитацията. Тъй като това ще се случи от страната на Луната, която не е забележима от Земята, предстоящо е НАСА да загуби връзка с кораба за към 35 минути.

Ще преминем над някои от местата, където са кацали корабите от задачата " Аполо ", сподели Джеф Радиган, шеф на полета. По-късно ще бъде пуснат видеозапис от прелитането.

Четири дни по-късно втори подтик на моторите ще разположи " Орион " в далечна орбита към Луната. Корабът ще измине 64 000 км зад Луната, което е връх за обитаема капсула.

След това ще стартира връщането към Земята с кацане в Тихия океан, планувано за 11 декември. Това прави малко повече от 25 дни полет в космоса.

От триумфа на тази задача зависи бъдещето на " Артемис 2 ", която ще води астронавти до Луната без кацане на повърхността. След това е ред на " Артемис 3 ", която ще означи завръщането на хората на лунната повърхнина. 

Тези задачи би трябвало да се проведат през 2014 година и 2025 година

Майк Сарафин сподели, че от 10-те научни спътника, намиращи се на борда на капсулата, половината са имали механически или информационни проблеми. Тези научни опити се организират настрана и нямат отражение върху главната задача.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР