На този вот БСП-Бургас има интересна листа, в нея влизат

...
На този вот БСП-Бургас има интересна листа, в нея влизат
Коментари Харесай

Инж. Петър Кънев пред жените-социалистки: Да приключим с експериментите, България се нуждае от достойни управленци

На този избор БСП-Бургас има забавна листа, в нея влизат специалисти от разнообразни области, както и представители на общините

Надявам се изборите на 9 май най-сетне да отстранят инфантилизма, наивността и аматьорщината в ръководството на България през последните години. Време е да приключим с опита младежи, или не толкоз млади, за които обаче политиката е просто занимание, а не специалност, да управляват страната. Това сподели лидерът на „ Българска социалистическа партия за България “ за 2 МИР-Бургас инж. Петър Кънев. Заедно с сътрудниците си от листата той организира проведе обичайната среща с жените-социалисти в морския град.

С него бяха Тодор Байчев, инж. Паруш Парушев, който е новият общински водач на Българска социалистическа партия в Бургас, Милена Радева, Йона Чобанова, Тинка Желязкова, Дора Петкова и Живко Господинов. 
БСП-Бургас има представител и в листата за Европейския парламент. Това е Радостина Георгиева, досегашен шеф на елитната ПГРЕ " Г. С. Раковски ", която заема 12-а позиция. Тя също участва на срещата, проведена от претендентите за народни представители.

Те показаха предизборната си стратегия, обрисуваха в резюме своите цели и аргументите да взе участие в изборите. „ Листата ни е доста постоянна и забавна. Състои се от специалисти, само че вие ги познавате, те са представители на всички общини “, сподели инж. Петър Кънев. 

Той добави, че освен за хората, само че за самите политици е доста тежко всяка година да има избори.

„ Не ми тежи финансово, нито логистично, подготвен съм в този момент да потегли и да се срещна с хората. Но към този момент ми тежи това, че не знам какво да приказвам. 3 години – 6 пъти избори... Никога не съм бил последовател на слоганите на акциите, само че тази година имаме доста добър, а точно „ За почтена Бългрия в мирна Европа. В тези четири думи две са определящи за всичко това, което ние чакаме - да имаме почтени политици, българи, управленци, които да пазят името на България във всички дела “, добави лидерът на бургаската листа. 

Инж. Кънев означи, че през последните 10 месеца страната се е управлявала от хора, които се учили в придвижване на правилото „ проба-грешка “.

 



„ Най-фрапиращият случай за жалост беше смяната на Конституцията. Те споделиха, че това решение е политическо, а не експертно. От него стигнахме до там, че ПП-ДБ, най-много Христо Иванов, защото той е апологетът на тази смяна, сервираха цялата власт на ГЕРБ. Всичките 10 души, които имат право да бъдат министър-председатели са фрагменти на тази партия. Това реализираха тези експериментатори в българската правна просвета. Как ще продължи всичко това – не знам. Влязохме в политическа серпантина, от която мъчно ще излезем, чакат ни сложни и тежки времена “, сподели в умозаключение инж. Кънев. 

Думата взе и вторият в листата Тодор Байчев. Той акцентира, че измежду главните цели на Българска социалистическа партия са обществените проблеми. 

„ Трябва да има преизчисляване на пенсиите. По отношение на опазването на здравето – твърдо стоим зад тезата, че не би трябвало болничните заведения да са търговски сдружения. Търговия със здраве не би трябвало да има “, сподели Тодор Байчев и даде персонален образец с татко си. „ Той получи инсулт и до момента в който се чудеха дали да го местят от едната в другата болница, той умря “, показа претендентът за народен представител. 

Сред целите му са още образованието, като съгласно него учебниците би трябвало да са идентични във всички образователни заведения, а да се постави завършек на това пробно образование сега. 

На срещата инж. Петър Кънев показа и претендента за евродепутат Радостина Георгиева. Тя съобщи пред присъстващите, че е приела поканата на Българска социалистическа партия да взе участие в изборите, защото има вяра в тяхната концепция и правила. Георгиева дълги години е била шеф на Френската гимназия в Бургас, взела участие е в доста европейски планове, действия, свързани с образованието и културата. 

„ Идеята за Европа ми е доста близка. Особено съществено се занимавам с образователнни планове сред България и Франция и другу европейски страни. Европа би трябвало да бъде по този начин, както беше основана – за хората. Работя главните европейски езици и имам познания на европейска тема, не преставам да работя в областта на образованието “, добави претендентът за евродепутат. 

От началото на акцията социалистите всекидневно организират срещи в цялата Бургаска област. Инж. Кънев и екипът му желаят да са покрай хората, да изслушат проблемите на обитаемоте места и да показват своите акценти от програмата. 
 Вторият в листата на Българска социалистическа партия Тодор Байчев  Инж. Паруш Парушев, който заема трета позиция, е новият водач на общинската конструкция на Българска социалистическа партия в Бургас  Милена Радева е първата жена в листата на Българска социалистическа партия и заема пета позиция. Тя е общински водач на партията в Айтос и зам.-председател на Общинския съвет  Йона Чобанова е представителят на Средец в листата на Българска социалистическа партия. Тя е в политиката от дълги години, сега е зам.-кмет на община Средец
 
 Бургас има представител и в листата за евродепутати на социалистите - Радостина Георгиева
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР