На този вълк ми приличат всички коментатори, експерти, политолози, политици,

...
На този вълк ми приличат всички коментатори, експерти, политолози, политици,
Коментари Харесай

Стига сте ни плашили, че загиваме, не сме „червени шапчици“ frognews.bg

На този вълк ми наподобяват всички коментатори, специалисти, политолози, политици, представители на някакви работодателски организации и най-много медии, които от заран до вечер заливат с черна багра така и така не толкоз радостното българско ежедневие. Зимата щяла да е по-зловеща от Виденовата, - вие радиоводеща, което в тричасов блок повтори двайсетина пъти какъв апокалипсис ни чака.

Политическа рецесия, украинска рецесия, газова рецесия, петролна рецесия, рецесия с растящите цени, рецесия със Скопие, рецесия в връзките с Путин… Според платените траурни сътрудници най-добре да си поръчваме ковчези, до момента в който се намират…

Мисля, че сътрудниците на въздействие май са получили хилядарките по инхаус процедура, усвоили са ги и в този момент дерат гърла да потвърдят, че ги заслужават. Обещали са да наплашат хората даже повече спрямо тези нескопосани, само че упорити опити с трагичните ковидни нощи. Този път имат и съответно провидение, което са бучнали в олтара на пропагандата и крещят като харпии: Путин ще ви избави, само че в случай че се откажете от него, ще ви запрати в пъкъла. Точно това споделят.

Но са все по-малко безапелационни, за тяхно надълбоко отчаяние. Защото и лъжите са до време.

Проблемите са факт. От тях максимален за българите е този с растящите цени и инфлацията. Не е значимо, че по целия свят се случва същото, значимото е, че на нас ни е зле. Всеки лакомец ще ви го каже, а индивидът е тъкмо това – приключен лакомец. Затова е редно напъните на политици и управници да се насочат в тази посока. Но не с приказки, това в действителност додея на всички.

Другите „ страхотии “ са мощно пресилени.

Няма да има газова злополука, колкото и да му се желае на упоменат към този момент представител на някакви работодатели – неразбираемо какви и какъв брой. Има обаче разкъсване на синджира с Газпром и Кремъл, а това е огромен проблем за въпросните оплаквачи. Хората обаче би трябвало към този момент да са проумяли, че газ има и ще има и то на двойно и тройно по-ниски от съветските цени. Дългосрочни контракти, не къси, които са с най-висока цена и най-тлъсти комисиони.

Тънката алена линия в този проблем е там, където новите контракти са добра вест за българите и неприятна вест за Газпром и слугинажа в България.

Войната в Украйна в действителност промени света, оказва въздействие и на българската стопанска система и политика. Но всички свидни жертви и разрушени градове дадоха на света, включително и на нас, българите, опция да прогледнем за сбъркания и антихуманен модел на ръководство в Кремъл. Сега към този момент знаем доста повече за „ двойните освободители “ и какво се е спотайвало зад това разбиране години наред. Не е било братска любов, а жестоки ползи, плащани с кожите на елементарните жители.

Кризата със Северна Македония е мит. Видя се даже по време на мача на ЦСКА в Скопие: нито футболистите, нито българските почитатели имаха някакви проблеми. Нищо. Рано или късно и те, и ние ще проумеем, че една орис разделяме.

ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия се прехранват и вземат участие в политиката със своя остарял фасон. Някога може да е очаровал мнозина, само че към този момент са изгубили връзка с това, което се смята за очарователно и привлекателно в политиката. Идват нови генерации политици, които знаят какво да кажат и по какъв начин да го кажат. Онези трите са останали в друга ера. Разчитат на неща, които младите не схващат. И не желаят да схванат, тъй като имат нови образци, нови цели и знаят пътищата към тях. По една или друга причина изоставането и откъсването от действителностите постоянно те застигат. Разбира се, това е доста дразнещо за ветераните. Или ще се отдръпват с достолепие, или ще бъдат отстранени, без значение по какъв метод.

Икономиката – тя и в този момент работи, става известно. Бизнесмени се оплакват, само че в случай че се заслушате в претенциите им, ще откриете опорките на Борисов и ГЕРБ. Оттам идват „ проблемите “. Един ден правосъдната система и по-точно прокуратурта ще проработи както в останалите страни и Борисов, дружно с приятелите си, ще се окаже в правосъдната зала. Не се съмнявайте. Спомнете си по какъв начин изглеждаше Тодор Живков, когато го вкараха в ареста. Цялото му великолепие и власт на комунистически деспот се бяха изпарили. А кръгът на Борисов има къде, къде повече грехове от него. Съдбата на всички диктатори и обкръжението им е такава. Някои неща се забавят, само че не се не помнят. От това най-вече го е боязън изгладнелия, проскубващ се към този момент на места вълк…

Още на идващите избори ще стане ясно, че доста повече българи са за европейското бъдеще на страната и за развиването ни в НАТО и Европейски Съюз. Изборът беше изработен преди време, в този момент ще бъде доказан. Залитането в посока на някакъв „ Руский мир “ и евразийски модел ще се окаже спукан балон. Просто тъй като сходни легенди нямат бъдеще, нямат даже мъничко прелест. С 90-тото място на Русия със стандарта си на живот ли ще притегли младите българи? Мерси. Дядовците им може да са вярвали в петолъчки и петилетни проекти, само че през днешния ден времената са други. Корупционният кагебейско-мафиотски модел към момента е озъбен и може да нарани, само че краят му се вижда. Путиновата " идея " е обречена, обречени са и неговите имитатори тук. Краят им ще е еднакъв. От ГЕРБ сега обвиняватсегашното ръководство в

България от митингите през 2020 година потегли по нов път. Звучи клиширано, само че е по този начин. Може би не случихме на най-хубавите водачи, само че посоката е тази. Ще псуваме скъпото парно, новите цени на водата, тока и дървата за огрев, на хляба и олиото, на сиренето и горивото на бензиностанциите. Но това е цената, която плащаме за проспаните и премълчаните обири на милиарди от последните години. „ Заслуга “ за това имат всички партии, само че ГЕРБ в действителност се постараха доста.

Истинската цивилизация е непобедима. Боледува, води война, страда, пада, само че постоянно се изправя и продължава напред. Това е доказвано доста пъти, време е и ние да създадем за себе си каквото е нужно.

Накрая ще дойдат ловците с пушките, както ни учат братя Грим и ще създадат наглия вълк на сито. А може и различно да ги поеме бай Ставри.

Огнян Стефанов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР