На този етап сградата на бившия АГ комплекс в центъра

...
На този етап сградата на бившия АГ комплекс в центъра
Коментари Харесай

Абсурдна ситуация! Затънала в дългове болница пази празна сграда за 6 млн лв

 На този стадий постройката на някогашния АГ комплекс в центъра на Стара Загора остава благосъстоятелност на УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович “, реши общото заседание на акционерите при затъналото в над 20 млн лева отговорности здравно заведение.

За възможна подмяна на солидната 6-етажна сграда с други обекти на територията на болничното заведение, благосъстоятелност на общината са дали своят вот миноритарните притежатели, а представителят на страната,която има 87 на 100 от акциите се е въздържал.

Сградата е оценена на към 6 млн лева, преди време акционерите решили да я предложат за обмен за изчистване на най-малко част от борчовете, само че по този начин и не се появил мераклия да я придобие.

Единствено от община Стара Загора били склонни да я получат против размени на парцели, като желанието е там да бъдат настанени всички диагностични консултационни центрове и лаборатории от града и района.

Общинарите предложили болничното заведение да стане притежател на част 100-декаровия двор, за който от години не са плащани таксите за боклук и единствено за тях борчът гони близо 2 млн лева, само че срещнал безапелационен отвод.

Имотът се оказа непотребен откакто всички действия в него бяха пребазирани в главната болнична постройка, като за задачата Министерство на здравеопазването влага над 1 млн лева за поправки и съоръжение.

Лично министър Кирил Ананиев преряза лентата на новия комплекс на 20 май, два месеца по-късно родилките и експертите бяха преместени в модерните пространства.

Разговорите с оперативното управление на болничното заведение за замяната и покриването на старите отговорности ще продължат, само че до по-различен резултат преди локалните избори през есента надали ще се стигне, разяснява за Монитор проблема ръководителят на Общински съвет – Стара Загора Таньо Брайков.

Това не е единственият празен и необработен по предопределение парцел на Министерство на здравеопазването в Града на липите, разясняват осведомени.

От десетилетия стои незавършен многоетажен  корпус в квартал Три чучура, за чието предопределение никой към този момент не си спомня.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР