"На този етап решихме, че не е уместно да обжалваме

...
"На този етап решихме, че не е уместно да обжалваме
Коментари Харесай

Колко е пил 16-годишният Кристиян, за да се стигне до криминалния случай с охранителя, преценете?!

"На този стадий взехме решение, че не е подходящо да апелираме мярката за неотклонение "Задържане под стража ", наложена на Кристиян Тодоров на 1 февруари. Ще изчакаме да бъдат направени всички експертизи, да завърши следствието и се извършат всички процесуално-следствени дейности. Предполагаме, че това ще отнеме към два месеца. " Това сподели за Varna24.bg Иван Томов, един от двамата юристи на 16-годишният възпитаник, който беше упрекнат в опит за ликвидиране на 36-годишен охранител при скандал пред варненска дискотека.
На ученикът, ученик на Частната комерсиална гимназия, бе наложена най-тежката мярка "Задържане под стража ", която той можеше да апелира пред Апелативният съд на 6 февруари. 
Както към този момент съобщихме, към 2 часа на 28 януари, неделя, в дискотека "Гетсби " към зоокъта в Морската градина, поражда сборичкване. Охранителят Армен Алексиян вади нападателните младежи на открито, като рита Кристиян. Здравото физически момче, което тренира битка, го хваща през кръста и го държи по този начин, до момента в който през това време, търсеният пълновръстен Галин Генчев Минчев нанася към 15 удара с нож в региона на сърцето на охранителя.
Пострадалият е отведен в болница с огромна кръвозагуба, където е опериран и по знамение избавен.

В правосъдната зала стана ясно, че Кристиян не е бил от най-послушните деца.

Само през 2017 година той има 6 престъпни регистрации за обир, увреждане на имущество, телесна щета, закононарушения, свързани с опиати.

Срещу него има и едно досъдебно произвеждане, като в края на предходната година ме у наложена мярка "подписка ".

По този мотив през днешния ден Иван Томов разяснява, че не може поради редица престъпни прояви да се твърди, че Кристиян е нарушител. Томов е на мнение, че на тази възраст доста младежи позволяват неточности, като виновност за това имат сложни фактори като равнище на обучение и образование. 

Пред юристите си спортистът декларирал, че в дейностите му не е имало предумисъл за ликвидиране и не е допускал, че търсеният Галин ще извади нож и ще нанесе удари на охранителя. 

Адвокатът добави още, че родителите на момчето се усещат извънредно и към момента са в потрес от случилото се. 

Все още не е подготвена химическата експертиза, която ще откри равнището на централизация на алкохол в кръвта на Кристиян във съдбовната нощ. По предварителни данни обаче ставало въпрос за 0,5 промила, което не е доста, разяснява Томов. 

Както към този момент съобщихме Галин Минчев, който е нанесъл ударите с нож в сърдечната област на охранителя, е разгласен за общодържавно търсене във връзка  и с други закононарушения. 

От пресцентъра на МБАЛ "Св. Анна " оповестиха за Varna24.bg , че потърпевшият охранител, който беше опериран и настанен в отделението по "Гръдна хирургия ", към този момент изписан в устойчиво положение.  
 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР