На този етап няма средства за строителството на нова сграда

...
На този етап няма средства за строителството на нова сграда
Коментари Харесай

Ще има ли варненската библиотека нова сграда?

На този стадий няма средства за строителството на нова сград а за Регионалната библиотека във Варна и не е ясно по кое време ще бъдат обезпечени. Построяването на зданието обаче е заложено като приоритет в Плана за интегрирано развиване на община Варна и ще се търсят всевъзможни разновидности за реализирането му.

Това стана ясно от думите на кмета Иван Портних, който участва на откриването на националната диксусионна среща, отдадена на 140-годишнината на библиотеката, съобщи кореспондент на Moreto.net.

„ От 2 години сме в новия програмен интервал, само че не е отворена нито една стратегия. По проекта за възобновяване до ден сегашен няма нито един лев за Варна. Изграждането на библиотеката е съществена цел за общината и съм уверен, че ще намерим метод да осъществяваме тази фантазия “, съобщи Портних.
Новата постройка на библиотеката се очакваше да се строи през 2018 година. След идейния план, определен през 2015 година посредством конкурс с интернационално присъединяване, бе направен и съответния механически план. През 2018-а се очакваше да се случи процедура по желание на реализатор, само че до реализация по този начин и не се стигна. През 2020 година проектантският екип сигнализира, че по-късно повече от година изтича разрешителното за градеж, като има право на презаверяване единствено един път.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР