На този етап няма формулировка България да изпрати оръжия и

...
На този етап няма формулировка България да изпрати оръжия и
Коментари Харесай

Гюров: Засега няма формулировка България да изпрати оръжие на Украйна |

" На този стадий няма дефиниция България да изпрати оръжия и муниции на Украйна ", съобщи пред бТВ ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров.

По думите му по тази причина мандатът е даден под формата на военно-техническа помощ, " тъй че според от нашите благоприятни условия, упования и развития на спора да може държавното управление в най-широк мандат да взима верните решения ".

" Новата дефиниция, която ще създадем в Народното събрание, е България да показа военно-техническа помощ за Украйна. Чрез него страната ни няма да изпраща муниции, а единствено ще отговори съответно на потребностите, които Володимир Зеленски насочи към премиера Кирил Петков. В случая става дума за ремонт и поддръжка на украинска военна техника ", добави той.

Гюров изясни, че откакто представители са били в Киев, има доближаване в позициите с всички съдружни сътрудници. " С решението, което ще гласуваме, ще може да заемем вярната страна на историята в спора сред Русия на Украйна. В същото време ще запазим политическата непоклатимост в България. От диалозите, които направихме в обединението излиза наяве, че предлагането на " Продължаваме промяната " е най-балансирано и сплотява всички. То покрива желанията и упованията на всички участници в обединението. В този случай не мисля, че Българска социалистическа партия ще излезе от обединението ", добави ръководителят на ПГ на Политическа партия. 

" Вече сме провели доста съдружни препоръки, обсъждаме тази тематика през последната седмица. Мисля, че имаме позиция и тактика в зала през днешния ден, когато точката бъде обсъждана, да може да бъде подкрепена от необятно болшинство по метод, който не заплашва сигурността и стабилността на обединението и държавното управление ", каза още той.

Според него не може да се подсигурява, че всички партии в обединението ще гласоподават по един метод.

" Със сигурност това е нашата цел, както и да подкрепим ясната позиция по отношение на Украйна, и всички партии в обединението да могат да се припознаят в това решение ", добави председателят на ПГ на Продължаваме промяната. 

" Какво се случва, в случай че Украйна загуби тази борба, тогава кой е идващият? Дали България не е част от доминото, което ще се случи в Източна Европа? ", попита той. 

За цената на газа Андрей Гюров разяснява, че сега се работи интензивно върху това цената да не бъде доста по-висока
от тази, която съществуваше преди нарушаването на контракта от " Газпром ".

" Естествено, тя не може да остане същата. Целта на държавното управление е да смекчи ценовия потрес върху семействата и бизнеса, ще има и целенасочени помощи в тази посока ", уточни той. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР